Valkoinen ja tumma suklaamousse marjasiirapin kera

Valkoinen ja tumma suklaamousse marjasiirapin kera

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Tässä jälkiruokaherkussa voi maistaa ihanan valkosuklaamoussen sekä täyteläisen suklaamoussen tummasta suklaasta. Annoksen kruunaa metsämarjasiirappi.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Metsämarjasiirappi

  • ½ vaniljatanko
  • 200 g pakastemarjoja
  • 85 g sokeria
  • 2 rkl vettä
  • 25 g hienonnettuja saksanpähkinöitä

Valkosuklaamousse

Tumma suklaamousse

  • 75 g suklaata (n. 70% kaakaota) pieninä paloina

Koristeluun

  • raastettua suklaata
  • 25 g hienonnettuja saksanpähkinöitä

Tee näin:

Tee näin:

Metsämarjasiirappi: Kaavi vaniljatangosta siemenet pois. Laita marjat, sokeri ja vaniljansiemenet ja -tanko ja vesi pieneen paksupohjaiseen kattilaan. Keitä marjoja miedolla lämmöllä, katettuna, noin 5 minuuttia. Ota kansi pois kattilalta ja keitä seosta korkeassa lämpötilassa, kunnes sitä on noin 1 ¾ dl. Käännä sekaan saksanpähkinät ja anna metsämarjasiirapin jäähtyä täysin. Poista vaniljatanko. Valkosuklaamousse: Sulata valkoinen suklaa kulhossa vesihauteessa. Vatkaa valkuaiset ja sokeri jäähtyneeseen marenkivaahtoon. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi – sitä tulisi olla noin 7 dl yhteensä. Laita noin 1 dl marenkivaahtoa ja 1 dl kermavaahtoa kulhoon ja taita valkosuklaa siihen. Sitten käännä noin 3 dl kermavaahtoa sekaan. Tumma suklaamousse: Sulata tumma suklaa kulhossa vesihauteessa. Käännä suklaa loppuun marenkivaahtoon ja käännä viimeiset 3 dl kermavaahtoa siihen. Laita tummaa moussea 6 lasiin (à n. 2 ½ dl). Varovasti aseta 2-3 ruokalusikallista metsämarjasiirappia moussen päälle. Jaa sitten valkoinen mousse siirapin päälle ja laita lasit katettuna jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Tarjoilu: Koristele suklaamousset raastetulla suklaalla ja pähkinöillä.