Pääsiäiskakku höyhenillä - brushstroke cake

Pääsiäiskakku höyhenillä - brushstroke cake

1 tunti 45 minuuttia
Pääsiäisen mehevimmässä kakussa maistuu raikas mangorahka. Näyttävä höyhenkakku vaatii kärsivällisyyttä, mutta palkitsee tekijänsä.
https://www.arla.fi/reseptit/paasiaiskakku-hoyhenilla---brushstroke-cake/

Tee näin:

Valmista pohja
  • Lämmitä uuni 175 °C:seen. Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm). Vuoraa myös vuokien reunat leivinpaperilla.
  • Vaahdota kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri erittäin kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  • Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi munavaahtoon kolmannes kerrallaan. Sekoita varovasti pallovispilällä, jotta taikinaan ei jää jauhopaakkuja.
  • Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista 25 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa.
  • Anna pohjien jäähtyä hetki vuoissaan ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin.
Valmista täyte
  • Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
  • Sekoita mangorahka ja sokeri yhteen.
  • Halkaise passionit ja raaputa hedelmäliha ja mehu kattilaan. Jos haluat täysin sileän moussen, siivilöi siemenet pois mehun joukosta.
  • Kuumenna passionin mehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet.
  • Kaada liivate-passionmehu ohuena nauhana rahkan joukkoon koko ajan sekoittaen.
  • Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele se kahdessa osassa rahkan joukkoon.
Kasaa kakku
  • Halkaise pohjat kahteen osaan.
  • Aseta ensimmäinen pohja korkealla (noin 20 cm) leivinpaperireunuksella tai reunakalvolla vuoratun kakkuvuoan reunuksen sisään.
  • Kostuta pohja kevyesti mango-passion mehulla. Levitä pohjalle kolmasosa täytteestä.
  • Toista sama uudelleen, kunnes täyte on käytetty.
  • Nosta viimeinen pohja kanneksi ja kostuta se vielä kevyesti.
  • Anna kakun hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
Koristele kakku
  • Valmista suklaahöyhenet sulattamalla candy meltsit omissa kulhoissaan.
  • Nostele sulaneesta massasta pieniä kasoja leivinpaperin päälle. Vedä kasat lusikan kuperalla puolella pitkiksi lastuiksi. Anna lastujen kovettua.
  • Valmista kuorrutekreemi vaahdottamalla pehmeä voi kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  • Siivilöi joukkoon tomusokeri ja jatka vaahdottamista vielä hetki.
  • Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori ohuelti voivaahtoon.
  • Lisää huoneenlämpöinen maito ja vatkaa kuorrute tasaiseksi.
  • Aseta kakku tarjoilualustalle ja kuorruta se ensin ohuesti kreemillä.
  • Anna kakun kovettua kylmässä 15 minuuttia ja levitä pinnalle sitten paksumpi, tasainen kerros kuorrutetta.
  • Asettele koristelastut varovasti kakun reunalle.
  • Viimeistele kakku halutessasi pronssivärillä, kultarakeilla ja suklaamunilla.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Kananmunia
4
Erikoishienoa sokeria
1½ dl
Vaniljasokeria
2 tl
Vehnäjauhoa
1½ dl
Perunajauhoja
1 dl
Leivinjauhe
½ tl
Täyte
Liivatelehtiä
4
2 prk
Sokeria
½ dl
Passionhedelmää
3
2 dl
Kostutus
Mango-passionmehua
1 dl
Kuorrute
300 g
Tomusokeri
3 dl
3 rkl
Luomu sitruuna
1
Koristelu
Erivärisiä candy melts nappeja (keltaista, oranssia, sinistä ja vaaleanpunaista)
150 g
Pieniä suklaamunaa
Kultaisia koristerakeita
Pronssista tai kultaista tomuväriä
Lisää herkullisia ideoita