Pääsiäiskakku höyhenillä - brushstroke cake

Pääsiäiskakku höyhenillä - brushstroke cake

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(8)

Pääsiäisen mehevimmässä kakussa maistuu raikas persikka-passion rahka. Näyttävä höyhenkakku vaatii kärsivällisyyttä, mutta palkitsee tekijänsä.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Reseptistä valmistuu 12 annosta

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl erikoishienoa sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte

Kostutus

  • 1 dl mango-passionmehua

Kuorrute

Koristelu

  • 150 g erivärisiä candy melts nappeja (keltaista, oranssia, sinistä ja vaaleanpunaista)
  • pieniä suklaamunia
  • kultaisia koristerakeita
  • pronssista tomuväriä

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Valmista pohja

1. Lämmitä uuni 175 °C:seen. Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm). Vuoraa myös vuokien reunat leivinpaperilla.

2. Vaahdota kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri erittäin kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi munavaahtoon kolmannes kerrallaan. Sekoita varovasti pallovispilällä, jotta taikinaan ei jää jauhopaakkuja. Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista 25 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoissaan ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin.

Valmista täyte

1. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita persikka-passion rahka ja sokeri yhteen. Halkaise passionit ja raaputa hedelmäliha ja mehu kattilaan. Jos haluat täysin sileän moussen, siivilöi siemenet pois mehun joukosta. Kuumenna passionin mehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivatteet ohuena nauhana rahkan joukkoon koko ajan sekoittaen.

2. Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele se kahdessa osassa rahkan joukkoon.

Kasaa kakku

1. Halkaise pohjat kahteen osaan. Aseta ensimmäinen pohja korkealla (noin 20 cm) leivinpaperireunuksella tai reunakalvolla vuoratun kakkuvuoan reunuksen sisään. Kostuta pohja kevyesti mango-passion mehulla. Levitä pohjalle kolmasosa täytteestä. Toista sama uudelleen, kunnes täyte on käytetty. Nosta viimeinen pohja kanneksi ja kostuta se vielä kevyesti. Anna kakun hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Koristele kakku

1. Valmista suklaahöyhenet sulattamalla candy meltsit omissa kulhoissaan. Nostele sulaneesta massasta pieniä kasoja leivinpaperin päälle. Vedä kasat lusikan kuperalla puolella pitkiksi lastuiksi. Anna lastujen kovettua.

2. Valmista kuorrutekreemi vaahdottamalla pehmeä voi kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja jatka vaahdottamista vielä hetki. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori ohuelti voivaahtoon. Lisää huoneenlämpöinen maito ja vatkaa kuorrute tasaiseksi.

3. Aseta kakku tarjoilualustalle ja kuorruta se ensin ohuesti kreemillä. Anna kakun kovettua kylmässä 15 minuuttia ja levitä pinnalle sitten paksumpi, tasainen kerros kuorrutetta. Asettele koristelastut varovasti kakun reunalle. Viimeistele kakku halutessasi pronssivärillä, kultarakeilla ja suklaamunilla.

Lisää herkullisia ideoita