Pääsiäiskakku

Pääsiäiskakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(20)

Pääsiäinen on täydellistä aikaa leipoa perheen kesken. Tästä täytekakusta riittää isommallekin porukalle!

Ainekset

Annokset

Pohja

  • 150 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl Appelsiinitäysmehua

Täyte

Koristeluun

Tee näin:

Tee näin:

Kakku: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Rasva ja jauhota irtopohjavuoka (n. 24 cm halkaisijaltaan). Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään, siivilöi mukaan kaakao. Yhdistä jauhot, muna-sokeriseos, mehu ja voi, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Kumoa kakku muotista ja leikkaa kakku poikittain 2-3 kerrokseen. Valmista nyt täyte. Sekoita siivilöity kaakao rahkan, sokerin ja mausteiden kanssa. Levitä täyte kerrosten väliin ja lado kerrokset päällekkäin. Vatkaa kerma vaahdoksi. Peitä kakku kermavaahdolla. Pilko tai raasta suklaa ja ripottele se kakun päälle. Koristele pienillä suklaapääsiäismunilla.