Pääsiäiskakku

Pääsiäiskakku

Pääsiäiskakku sopii pääsiäismenun jälkiruoaksi tai vaikka kahvipöytään pääsiäispäivänä. Tästä herkullisesta kakusta riittää isommallekin porukalle!

Tee näin:

Pääsiäiskakun pohja
  • Valmista ensin pääsiäiskakun pohja. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Rasvaa ja jauhota irtopohjavuoka (n. 24 cm halkaisijaltaan).
  • Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään, siivilöi mukaan kaakao. Yhdistä jauhot, muna-sokeriseos, mehu ja voi, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Kaada taikina vuokaan. Paista pääsiäiskakku uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.
  • Ota kakku uunista ja anna jäähtyä.
  • Kumoa kakku muotista ja leikkaa pääsiäiskakku poikittain 2–3 kerrokseen.
Pääsiäiskakun kokoaminen
  • Valmista täyte. Sekoita siivilöity kaakao rahkan, sokerin ja mausteiden kanssa.
  • Levitä täyte kerrosten väliin ja lado kerrokset päällekkäin.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Peitä pääsiäiskakku kermavaahdolla.
  • Pilko tai raasta suklaa ja ripottele se kakun päälle. Viimeistele pääsiäiskakku pienillä suklaapääsiäismunilla.
Valmis!

Ainekset

Pohja
150 g
Kananmunia
2
Sokeria
2 dl
Kaakaojauhetta
½ dl
Vehnäjauhoja
2½ dl
Leivinjauhetta
1½ tl
Appelsiinitäysmehua
1 dl
Täyte
Kaakaojauhetta
3 rkl
250 g
Tomusokeria
4 rkl
Vaniljasokeria
½ tl
Kanelia
½ tl
Kardemummaa
½ tl
Koristeluun
3 dl
Tummaa suklaata
50 g
Pieniä värikkäistä pääsiäismakeisia tai suklaamunia
Lisää herkullisia ideoita