Limepiirakka

Limepiirakka

Limepiirakka yhdistää rapean pohjan ja raikkaan sitrusrahkatäytteen. Tarjoile limepiirakka minttukermavaahdon kera. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Limepiirakka
  • Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
  • Valmista limepiirakan pohja. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keksimurut ja voi yhteen, kunnes niistä muodostuu taikinamainen seos. Painele seos vuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja laita uuniin paistumaan 10 minuutiksi.
  • Tee täyte pohjan paistuessa. Kaada kulhoon rahka ja munankeltuaiset. Vispaa tasaiseksi.
  • Pese lime ja sitruuna huolella ja raasta kuoresta hienoksi raasteeksi.
  • Lisää täytteeseen limen kuoret, limen mehu ja sekoita, tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunan mehua.
  • Kaada täyte pohjan päälle ja laita limepiirakka uuniin 15 minuutiksi. Anna piirakan jäähtyä.
  • Valmista kermakuorrute. Vaahdota kuohukerma ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon hienonnettu minttu.
  • Nosta minttu-kermavaahto jäähtyneen limepiirakan päälle juuri ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Digestive-keksejä
12
100 g
Sokeria
1 rkl
Täyte
2 prk
Munankeltuaista
2
Sitruunan kuori
½
Limen kuori
1
Limetin mehu
1
Päälle
2 dl
Sokeria
1½ rkl
Tuoretta minttua hienonnettuna
1 dl
Lisää herkullisia ideoita
Sitruunapiiras
35 minuuttia
Sitruunapiiras
(4)
Sitruunakakku
60+ min
Sitruunakakku
(10)