Key Lime Pie

Key Lime Pie

Amerikkalainen Key Lime Pie, eli limepiirakka, on kotoisin Floridan aurinkoisesta Key West:in kaupungista, jossa kasvaa pirteän raikkaita Key-limettejä.
https://www.arla.fi/reseptit/key-lime-pie/

Tee näin:

Pohja
  • Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Murenna keksit muruiksi käsin tai tehosekoittimella. Sulata voi ja lisää murut. Painele seos irtopohjaiseen vuokaan (halkaisija noin 24 cm). Paista pohjaa uunin keskiosassa noin 8 minuuttia.
Täyte
  • Sekoita munankeltuaiset kulhossa, lisää maitotiiviste ja limetin mehu. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada seos vuokaan pohjantaikinan päälle. Paista piirakkaa uunissa vielä 15 minuuttia. Jäähdytä. Anna seisoa jääkaapissa tai pakasteessa vähintään 3 tuntia. Jos piirakka on ollut pakasteessa, anna sen seistä huoneenlämmössä noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.
Koristelu
  • Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi. Koristele piirakka pursotetulla kermavaahdolla ja limetin viipaleilla.
Valmis!
Vinkki

Maitotiivistettä eli condenced milk -tuotetta saa esim. amerikkalaisia ruokia myyvistä ruokakaupoista. Tuotteen voi myös korvata 4 desilitralla löysää kermavaahtoa (=hieman vatkattua kuohukermaa johon on lisätty 1 dl sokeria).

Ainekset

Pohja
Digestive-keksejä
15
125 g
Täyte
Kananmunan keltuaisia
5
Makeaa kondensoitua maitoa eli kondensoitua maitoa, n. 400 g
1 prk
Puristetun limettimehua
1 dl
Koristeluun
2 dl
Limettejä viipaloituna
1- 2
Lisää herkullisia ideoita
Sitruunapiiras
35 minuuttia
Sitruunapiiras
(4)