Pääsiäinen maistuu makealta

Pääsiäisen jälkiruoat

Pääsiäisen jälkiruoat voivat olla muutakin kuin perinteinen pasha tai mämmi. Kokeile ihania jälkiruokareseptejä kruunaamaan pääsiäisen ateriat!

Valitse menuusi pääsiäisen jälkiruoat, jotka sopivat parhaiten koko pääsiäisaterian päätteeksi. Lihapitoisen aterian kruunaamisen sopii kevyempi jälkiruoka. Kokeile esimerkiksi näyttävää Pavlova-kakkua, joka on ihanan näyttävä pääsiäisen jälkiruoka.

Jos taas pääsiäisen ateria on kevyempi ja kasvispainotteinen, sopii jälkiruoaksi herkullinen pannacotta tai sitruunainen trifle. Pääsiäisen jälkiruoka voi myös olla raikas piirakka. Kokeile kaunista sitruuna-marenkipiirakkaa, jossa yhdistyvät rapea marenki ja maukas sitruunatäyte.

Pannacotta

Pääsiäisen jälkiruoat voivat olla myös raikkaita ja kuohkeita mousseja. Ne ovat käteviä valmistaa jo edellisenä päivänä pakkaseen tai jääkaappiin odottamaan aterian päätöstä. Ihanan raikkaat sitruunajäädykkeet valmistat helposti pakastimeen odottamaan tarjoilua. Anna jäädykkeiden sulaa hetki ennen tarjoilua. Täyteläinen valkosuklaa-sitruunamousse on kuohkea jälkiruoka ja sopivan kevyt päätös pääsiäisaterialle. Valmista tämä herkullinen pääsiäisen jälkiruoka annosmaljoihin odottamaan jääkaappiin ja nosta suoraan tarjolle.

Pasha ja mämmi ovat klassiset pääsiäisen jälkiruoat

Pasha kuuluu pääsiäisen klassikkoruokiin. Pasha on alun perin kotoisin Venäjältä. Se on yksi suosituimmista pääsiäisen jälkiruoista. Kotitekoinen pasha vie hieman enemmän aikaa, koska pashaa valutetaan ylimääräisestä nesteestä yön yli jääkaapissa. Jos ei ole aikaa valmistaa klassista pashaa, voit kokeilla nopeammin valmistuvaa helppoa pashaa, joka on heti valmis tarjoiltavaksi.

Kun haluat uutta twistiä perinteiseen pashaan, kokeile raikasta mangopashaa. Mangopasha valmistetaan klassisen pashan tapaan eli se vaatii yön jääkaapissa valuakseen sopivaan muotoon. Koristele mangopasha suklaamunilla tai hedelmillä juuri ennen tarjoilua.

Toinen perinteinen pääsiäisen jälkiruoka on mämmi. Itsevalmistettuna mämmi vie hieman enemmän aikaa, koska se valmistetaan ensin keittämällä ja sitten imellyttämällä uunissa. Ennen tarjoilua mämmi säilytetään jääkaapissa 3-4 päivää, jonka jälkeen se on parhaimmillaan. Tarjoile mämmi vaahdotetun kuohukerman kanssa.

Jos haluat kokeilla tänä pääsiäisenä jotain ihan erilaista, niin testaa vaikkapa ihana mämmikääretorttu.

Valitse alta suosikkisi!

Teemat