Pääsiäismunat

Pääsiäismunat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Pääsiäinen ja suklaamunat kuuluvat yhteen. Oletko ikinä kokeillut tehdä itse suklaamunia? Tule loihtimaan pääsiäismunat itse reseptillämme!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 400 g marsipaania

Tumma kahvipääsiäismuna

  • 25 g pehmeää nougatia
  • 1 rkl konjakkia
  • 50 g Arla Luomu maustamatonta tuorejuustoa
  • 20 kpl kokonaisia kahvipapuja
  • 50 g tummaa suklaata

Tumma pähkinäpääsiäismuna

  • 50 g amarettokirsikoita
  • 50 g Arla Luomu maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g tummaa suklaata
  • 4 kpl kokonaisia saksanpähkinöitä

Valkoinen suklaapääsiäismuna

  • ¾ dl suklaakarkkeja (esim. M&M's)
  • 50 g valkoista suklaata
  • 1 rkl Rice Crispies tai Choco Pops riisimuroja

Tee näin:

Tee näin:

Jaa ensin marsipaani kolmeen samankokoiseen osaan. Aloita sitten eri pääsiäismunien tekeminen. Valmiita suklaamunia voidaan säilyttää jääkaapissa 4-5 päivää. Tumma kahvipääsiäismuna: Sulata pehmeä nougat kulhossa vesihauteessa. Lisää konjakki, anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää notkistettu tuorejuusto. Muotoile lusikalla nougattaikinasta 4 palloa ja laita ne pakastimeen noin puoleksi tunniksi. Jaa sillä välin marsipaani 8 samankokoiseen palaseen. Kauli marsipaanipalaset kelmun välissä noin 6 cm x 6 cm kokoisiksi levyiksi. Ota nougatpallot pois pakastimesta ja laita kukin niistä yhden marsipaanilevyn päälle. Lisää loput marsipaanilevyistä kunkin pallon päälle ja muotoile palloista munan muotoisia. Hienonna kahvipavut veitsellä. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi ja sulata ne kulhossa vesihauteessa. Laita munat tässä vaiheessa leivinpaperin päälle. Peitä sitten kukin muna suklaalla (voit joko kaataa suklaan varovaisesti munien päälle tai käyttää apuna lusikkaa tai sivellintä). Koristele lopuksi munat kahvipapurouheella. Anna suklaan kovettua. Tumma pähkinäpääsiäismuna: Hienonna amarettokirsikat ja sekoita ne tuorejuuston kanssa. Muotoile massasta 4 palloa ja laita ne pakastimeen. Päällystä marsipaanilla ja sulatetulla suklaalla samalla tavoin kuin kahvipääsiäismunat. Koristele saksanpähkinöillä. Valkoinen suklaapääsiäismuna: Sekoita suklaamakeiset viimeisen marsipaanikolmanneksen kanssa, ja jaa massa 4 osaan. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi ja sulata ne kulhossa vesihauteessa. Laita munat leivinpaperin päälle ja peitä kukin neljästä munasta suklaalla. Koristele suklaamuroilla ennen kuin suklaapäällyste ehtii kovettua. Anna sitten suklaan kovettua.

Lisää herkullisia ideoita