Lemon curd minipiirakat

Lemon curd minipiirakat

Raikkaat minipiirakat, tartaletit maistuvat kahvipöydässä niin juhlassa kuin iltapäiväkahvillakin

Tee näin:

Pohjat
  • Laita jauhot leikkuulaudalle, lisää leivinjauhe, ripaus suolaa, tomusokeri (siivilöity) sekä voi. Hienonna voita leikkuuveitsellä, kunnes jauhoista ja voista muodostuu noin herneenkokoisia möykkyjä. Tee taikinaan kolo, jonne rikot munan ja lisäät keltuaisen. Vaivaa taikinaksi ja tasoita taikina levyksi. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1-2 tunniksi lepäämään. Kuumenna uuni 180 °C asteeseen. Kauli taikina noin 3 mm paksuiseksi levyksi, käytä piirasmuottia mallina, leikkaa hiukan isompia kuin muotit. Painele taikinapalat muotteihin ja pistele pohjat haarukalla. Paista leivospohjat noin 10-15 min kunnes kauniin värisiä, anna jäähtyä.
Lemon curd ja piirakoiden kokoaminen
  • Lisää kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna hitaasti, koko ajan huolellisesti sekoittaen, kunnes se kiehataa, alenna lämpöä ja keitä kunnes seos on sakeaa, muista sekoittaa huolellisesti. Lisää pehmeä voi nokareina vähän jäähtyneeseen kiissellin. Täytä jäähtyneet minipiirakat, koristele mintun lehdillä ja marengilla.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Vehnäjauhoa
2⅖ dl
Spelttijauhoja
2⅖ dl
Kananmuna
1
Kananmunan keltuainen
1
200 g
Leivinjauhetta
1 tl
Sokerikuorrute
3 rkl
Lemon Curd
Luomu sitruunankuorta raastettu ja puristettu mehu
3
Munankeltuaista
2
Kananmunia
2
Sokeria
6 rkl
60 g
Koristeluun
Minttua
Marenkia
Lisää herkullisia ideoita