Lemon curd minipiirakat

Lemon curd minipiirakat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Raikkaat minipiirakat, tartaletit maistuvat kahvipöydässä niin juhlassa kuin iltapäiväkahvillakin

Liittyvät reseptit

Ainekset

Pohja

  • 2⅖ dl vehnäjauhoja
  • 2⅖ dl spelttijauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 keltuainen
  • 200 g Arla Laktoositonta vähemmän suolaa meijerivoita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl tomusokeria

Lemon Curd

  • 3 luomusitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 2 keltuaista
  • 2 kananmunaa
  • 6 rkl sokeria
  • 60 g Arla Laktoositonta vähemmän suolaa meijerivoita

Koristeluun

  • minttua
  • marenkeja

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Pohja Laita jauhot leikkuulaudalle, lisää leivinjauhe, ripaus suolaa, tomusokeri (siivilöity) sekä voi. Hienonna voita leikkuuveitsellä, kunnes jauhoista ja voista muodostuu noin herneenkokoisia möykkyjä. Tee taikinaan kolo, jonne rikot munan ja lisäät keltuaisen. Vaivaa taikinaksi ja tasoita taikina levyksi. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1-2 tunniksi lepäämään.

Kuumenna uuni 180 °
Kauli taikina n 3 mm paksuiseksi levyksi, käytä piirasmuottia mallina, leikkaa hiukan isompia kuin muotit. Painele taikinapalat muotteihin ja pistele pohjat haarukalla.

Paista leivospohjat noin 10-15 min kunnes kauniin värisiä, anna jäähtyä.
Lemon curd Lisää kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna hitaasti, koko ajan huolellisesti sekoittaen, kunnes se kiehataa, alenna lämpöä ja keitä kunnes seos on sakeaa, muista sekoittaa huolellisesti.

. Lisää pehmeä voi nokareina vähän jäähtyneeseen kiissellin. Täytä jäähtyneet minipiirakat, koristele mintun lehdillä ja marengilla.