Mämmi

Mämmi

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(8)

Mämmi on makea suomalainen perinneherkku, jota syödään eritoten pääsiäisen aikaan. Kokeile tänä vuonna tehdä mämmisi itse ohjeemme avulla!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 2 l vettä
  • 3 dl mämmimaltaita
  • 7 dl ruisjauhoja
  • 2 rkl siirappia
  • 2 tl jauhettua pomeranssinkuorta
  • ½ tl suolaa

Päälle

  • 1 dl vettä
  • ½ dl sokeria

Tarjoiluun

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna vesi poreilevaksi isossa kattilassa. Sekoita veteen maltaat, ruisjauhot, siirappi, pomeranssinkuori ja suola. Mikäli seokseen jää paakkuja, voi sen sekoittaa tasaiseksi sauvasekoittimella. Sirottele pinnalle ohut kerros ruisjauhoja. Jätä imeltymään lämpimään paikkaan pariksi tunniksi. Sekoita sitten mämmiä hyvin ja lisää taas ruisjauhoja ohuelti pinnalle. Anna imeltyä pari tuntia lisää. Sekoita. Sirottele pinnalle ruisjauhoja ja anna mämmin imeltyä taas pari tuntia. Imeltymisvaihe kestää n. 6 tuntia. Kaada seosta foliovuokiin, muista kuitenkin jättää vuokiin hieman kiehumisvaraa. Sekoita keskenään vesi sekä sokeri ja lisää mämmin päälle vuokiin pari ruokalusikallista sokerivettä. Kostea pinta estää liiallisen kuortumisen. Paista mämmiä 200-asteisessa uunissa alatasolla, kunnes mämmi alkaa kiehua. Alenna sitten lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista n. 3 tunnin ajan. Jäähdytä mämmi. Säilytä peitettynä jääkaapissa 3–4 päivää, jonka jälkeen mämmiä voi nauttia kermavaahdon ja sokerin kera. Mämmin voi halutessaan myös pakastaa.

Vinkki

Tämän perinteisen reseptin meille suunnitteli Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.