Mämmikääretorttu

Mämmikääretorttu

Mämmi korvaa pääsiäisen kääretortussa hillon ja kookoslastut sekä kermavaahto viimeistelevät komean kokonaisuuden. Onko tässä pääsiäisen uusi klassikkoherkku?
Arvioi (4)

Minun arvosanani

Mämmikääretorttu

Mämmi korvaa pääsiäisen kääretortussa hillon ja kookoslastut sekä kermavaahto viimeistelevät komean kokonaisuuden. Onko tässä pääsiäisen uusi klassikkoherkku?

Annoslukumäärä

Kääretorttu

  • 4 huoneenlämpöistä kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl kaakaotomusokeria
  • ½ dl vehnäjauhoja

Täyte

Koristeluun

  • 2 dl Arla kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • kookoslastuja

Ohjeet

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi ja valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita erillisessä kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää ne munasokerivaahdon joukkoon vähitellen sihdin läpi. Levitä valmis taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla 6 minuuttia. Kumoa paistettu kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Vatkaa täytettä varten kuohukerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sitrusrahka. Kun kääretorttu on hieman jäähtynyt, levitä sen pinnalle kauttaaltaan ohut kerros mämmiä. Viimeistele täyte levittämällä mämmin päälle kerros sitruunarahkaseosta. Kääri torttu rullalle ja nosta pariksi tunniksi jääkaappiin mehevöitymään. Valmista kääretortun kuorrutus vatkaamalla kerma vaahdoksi ja maustamalla se sokerilla. Kuorruta kääretorttu kermavaahdolla ja viimeistele koristelu ripottelemalla tortun pinnalle kookoslastuja.

Vinkit

Tämän ihanan reseptin on meille valmistanut Köökistä kajahtaa-blogin Maija.

Suositellut tuotteet