Mämmikääretorttu

Mämmikääretorttu

Mämmi korvaa pääsiäisen kääretortussa hillon ja kookoslastut sekä kermavaahto viimeistelevät komean kokonaisuuden. Onko tässä pääsiäisen uusi klassikkoherkku?

Tee näin:

  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi ja valkoiseksi vaahdoksi.
  • Sekoita erillisessä kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää ne munasokerivaahdon joukkoon vähitellen sihdin läpi.
  • Levitä valmis taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla 6 minuuttia.
  • Kumoa paistettu kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
  • Vatkaa täytettä varten kuohukerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sitrusrahka.
  • Kun kääretorttu on hieman jäähtynyt, levitä sen pinnalle kauttaaltaan ohut kerros mämmiä.
  • Viimeistele täyte levittämällä mämmin päälle kerros sitruunarahkaseosta. Kääri torttu rullalle ja nosta pariksi tunniksi jääkaappiin mehevöitymään.
  • Valmista kääretortun kuorrutus vatkaamalla kerma vaahdoksi ja maustamalla se sokerilla.
  • Kuorruta kääretorttu kermavaahdolla ja viimeistele koristelu ripottelemalla tortun pinnalle kookoslastuja.
Valmis!
Vinkki

Tämän ihanan reseptin on meille valmistanut Köökistä kajahtaa-blogin Maija.

Ainekset

Kääretorttu
Huoneenlämpöistä kananmunaa
4
Sokeria
1½ dl
Perunajauhoja
1 dl
Leivinjauhetta
2 tl
Kaakaotomusokeria
3 rkl
Vehnäjauhoja
½ dl
Täyte
200 g
Sitruunan kuorta raastettuna ja mehua
2 dl
Mämmiä
noin 300 g
Koristeluun
2 dl
Sokeria
2 rkl
Kookoslastuja
Lisää herkullisia ideoita
Mämmi
Mämmi
(13)