Sitruunajäädykkeet

Sitruunajäädykkeet

20 minuuttia
Kesäjuhlien kuuman tunnelman viilentää kirpeän sitruunainen jogurttijäädyke, joka koristellaan hunajapaahdetuilla pähkinöillä.

Tee näin:

  • Aloita sitruunajäädykkeiden valmistus vatkaamalla kermavaahto ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Nostele jogurtti vaahdon sekaan ilmavasti.
  • Lämmitä lemon curdia mikrossa noin 15 sekuntia jotta se pehmenee.
  • Lusikoi noin kaksi ruokalusikallista jogurttivaahtoa annosastioihin.
  • Levitä päälle varovasti 1 rkl lemon curdia ja loput jogurttivaahdosta.
  • Laita sitruunajäädykkeet pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi.
  • Valmista sitten jäädykkeiden päälle tulevat hunajapähkinät. Lämmitä öljy paistinpannulla, lisää pähkinät pannulle ja paahda pannulla keskilämmöllä noin kaksi minuuttia sekoitellen kunnes pähkinät saavat hieman väriä.
  • Lisää pannulle hunaja ja sekoita se tasaisesti pähkinöiden joukkoon kunnes hunaja on hieman imeytynyt pähkinöihin.
  • Kaada pähkinät leivinpaperille jäähtymään.
  • Ota jäädykkeet pakkasesta noin 10-15 minuuttia ennen tarjoilua. Viimeistele sitruunajäädykkeet hunajapaahdettuilla pähkinöillä.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
2 dl
Sokeria
1 rkl
1
Lemon curdia
1 dl
Pähkinäsekoitusta
2 dl
Rypsiöljyä
1 rkl
Hunajaa
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita