Suklaa-kinuskipiirakka

Suklaa-kinuskipiirakka

Tämä ihana merisuolahiutaleilla viimeistelty suklaa-kinuskipiirakka maistuu kaikille makean ystäville. Nam!

Tee näin:

Piirakkataikina
  • Sekoita voi, jauhot, tomusokeri, kaakao ja suola monitoimikoneessa. Lisää keltuaiset ja työstä taikinaksi. Painele piirakkataikina vuokaan, ø 24-25 cm, jossa on irrotettava vanne. Anna seistä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200 °C. Paista piirakkapohjaa uunin keskiosassa 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Täyte
  • Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi pois siemenet. Kiehauta kerman kanssa vaniljatanko, siemenet ja siirappi. Poista vaniljatanko. Murra suklaa paloiksi ja sekoita kermaan, kunnes seos on tasainen ja suklaa sulanut kokonaan. Kaada seos pohjan päälle. Anna seistä jääkaapissa vähintään 5 tuntia. Ripottele piirakan päälle hiukan merisuolahiutaleita ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Piirakkataikina
125 g
Vehnäjauhoa
2½ dl
Sokerikuorrute
½ dl
Kaakaota
½ dl
Suolaa
ripausta
Munankeltuaista
2
Täyte
Vaniljatanko
1
2 dl
Vaaleaa siirappia
1½ dl
Maitosuklaata
300 g
Tummaa suklaa
100 g
Koristeluun
Merisuolaa
½ tl
Lisää herkullisia ideoita