Banoffee eli banaani-kinuskitorttu

Banoffee eli banaani-kinuskitorttu

Arvioi

(10)

Banoffee pie eli banaani-kinuskipiirakka on supermakea, perinteinen englantilainen jälkiruoka.

Ainekset

Annokset

Pohja

Täyte

  • 3½ dl kinuskikastiketta
  • 1 iso banaania viipaloituna
  • 2 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 1 rkl tomusokeria
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 100 g suklaata

Tee näin:

Tee näin:

Vuoraa halkaisijaltaan n. 20 cm irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa Digestive-keksit. Sekoita murskatut keksit ja sulatettu voi keskenään. Painele seos ohueksi kerrokseksi kakkuvuoan pohjalle ja jäähdytä jääkaapissa 30 minuutin ajan. Kaada kinuskikastike vuokaan keksipohjan päälle ja lisää seuraavaksi kerrokseksi viipaloidut banaanit. Vatkaa kerma, tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Nostele kermavaahto banaanien päälle. Murskaa (tai raasta) suklaa ja ripottele päällimmäiseksi. Anna tortun jäähtyä vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.