Banoffee eli banaani-kinuskipiiras

Banoffee eli banaani-kinuskipiiras

Banoffee pie eli banaani-kinuskipiirakka on supermakea, perinteinen englantilainen jälkiruoka.

Tee näin:

Pohja
  • Vuoraa halkaisijaltaan n. 20 x 10 cm irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa Digestive-keksit. Sekoita murskatut keksit ja sulatettu voi keskenään. Painele seos ohueksi kerrokseksi kakkuvuoan pohjalle ja jäähdytä jääkaapissa 30 minuutin ajan.
Täyte
  • Kaada kinuskikastike vuokaan keksipohjan päälle ja lisää seuraavaksi kerrokseksi viipaloituja banaaneja. Vatkaa kerma, tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Nostele kermavaahto banaanien päälle. Koristele suklaakastikkeella ja banaaniviipaleilla. Anna tortun maustua vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.
Valmis!
Vinkki

Valmista kinuskikastike itse tällä helpolla reseptillä!

Ainekset

Pohja
Digestive-keksejä
150 g
75 g
Täyte
Kinuskia
3½ dl
Banaaneja viipaloituna
2
2 dl
Tomusokeria
1 rkl
Vaniljasokeria
1 tl
Suklaakastiketta
½ dl
Lisää herkullisia ideoita
Tiramisukakku
55 minuuttia
Tiramisukakku
(5)