Pääsiäisleivokset

Pääsiäisleivokset

Pääsiäinen on herkuttelun aikaa! Nämä pienet pääsiäisleivokset piristävät mukavasti ruokapöytää. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita tekemään pääsiäisleivokset valmistamalla ensin kääretorttu. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä uunipellille leivinpaperia. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos, munavaahto ja vesi varovasti keskenään. Kaada taikina tasaisesti pellille ja paista uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Ripottele sokeria valmiin, jäähtyneen kääretorttupohjan päälle ja kumoa se toisen leivinpaperiarkin tai puhtaan keittiöpyyhkeen päälle. Irrota kakku paistossa käytetystä leivinpaperista. Levitä kakulle omenahilloa ja kääri kakku rullalle (lyhyemmältä sivulta) leivinpaperia tai pyyhettä avuksi käyttäen. Leikkaa kääretortusta 10 viipaletta. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermanokare ja yksi aprikoosi jokaiselle kääretorttuviipaleelle ja tarjoile.
Valmis!

Ainekset

Kääretorttupohja
Kananmunia
3
Sokeria
1½ dl
Vehnäjauhoa
2 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Vettä
1 rkl
Täyte
Omenahilloa
2 dl
Koristeluun
3 dl
(n. 400 g) säilykeaprikooseja tai -persikoita
1 tlk
Lisää herkullisia ideoita