Sitruunainen piirakka

Sitruunainen piirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Herkullisen sitruunainen piirakka sopii tarjottavaksi tilanteessa kuin tilanteessa ja sen maku vie kielen mennessään. Nam!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Murotaikina

Täyte

  • 4 kananmunaa
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 150 g sokeria
  • 1¾ dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • tomusokeria

Tee näin:

Tee näin:

Aloita tekemällä pohja. Sekoita keskenään jauhot ja tomusokeri, ja nypi joukkoon voi. Sekoita joukkoon Sekoita munankeltuainen, 2 rkl kylmää vettä ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Nosta taikina tasaiselle alustalle ja vaivaa rauhallisesti kunnes taikina on täysin tasaista. Muotoile taikinasta levy, kääri se tuorekelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisijaltaan n. 23 cm). Laita pohjan päälle pala leivinpaperia ja kasaa päälle leivontapapuja. Anna jäähtyä vielä 30 min jääkaapissa ennen paistamista. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta piirakkavuoka uuniin ja paista 20 minuuttia. Poista sitten leivinpaperi ja leivontapavut ja paista vielä 10-15 minuuttia, kunnes taikina muuttuu kullankeltaiseksi reunoilta ja pohja on kypsä. Anna jäähtyä. Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen ja valmista täyte. Vispaa sekaisin munat ja munankeltuaiset ja lisää joukkoon sokeri. Vispaa kunnes seos on tasaista vaahtoa. Lisää joukkoon kerma, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Kaada seos jäähtyneeseen piirakkapohjaan ja kypsennä uunissa 30 minuutin ajan tai kunnes piiraan keskiosa on jähmettynyt. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.

Lisää herkullisia ideoita