Påskettoman maukkaat

Pääsiäisen juustokakut

Pääsiäisen juustokakut kruunaavat kevään ruokajuhlan kahvipöydän. Tutustu resepteihin ja valitse oma suosikkisi pääsiäistä varten!

Juustokakut ovat juhlien kestosuosikki läpi vuoden ja sopivat tarjolle myös pääsiäisenä. Pääsiäisen juustokakut saavat makunsa raikkaista hedelmistä kuten sitruunasta, limestä ja mangosta. Herkulliset juustokakut ovat monen mieleen ja maistuvat yhtä lailla lapsille kuin aikuisillekin.

Mangojuustokakku on yksi suosituimmista pääsiäisen juustokakkuresepteistä ja helppo toteuttaa. Tämä raikas juustokakku viimeistellään näyttävällä kiilteellä, joka hehkuu pääsiäiseen sopivasti pirteän oranssina. 

Mangojuustokakku

Valkosuklaajuustokakun valkoinen pinta antaa sinulle mahdollisuuden toteuttaa koristelu oman mielikuvituksen mukaan. Voit valita koristeiden värit esimerkiksi kahvipöydän kattauksen sävyistä tai käyttää koristelussa pääsiäisen suklaamunia. Herkullinen sitruunajuustokakku sopii myös täydellisesti pääsiäisen makumaailmaan.

Muista valmistaa juustokakku päivää ennen tarjoilua, jotta se ehtii tekeytyä kunnolla. Juustokakun koristelu kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua.

Viimeistele pääsiäisen juustokakut koristelemalla

Pääsiäisen juustokakut voit koristella oman mielesi mukaan. Voit käyttää koristeluun sesongin hedelmiä, mintunlehtiä tai basilikanlehtiä, syötäviä kukkia, tuoreita marjoja tai pääsiäiskarkkeja. Sitruunankuoresta ja appelsiininkuoresta saa kätevästi raastamalla koristeeksi sopivaa raastetta. Muista pestä kuori ennen raastamista, jotta sitrushedelmien säilöntäaineet eivät eksy raasteeseen.

Kokkipuotien ja hyvin varusteltujen kauppojen keittiövälineosastoilta voit löytää hedelmille ja vihanneksille tarkoitetun palloraudan, jonka avulla saat kauniita pallonmuotoisia koristeita hedelmistä. Kokeile pyöräyttää pallokoristeita esimerkiksi erivärisistä meloneista, pilkullisesta pitaijasta eli lohikäärmehedelmästä tai kirkkaankeltaisesta mangosta.

Koristeet ovat hyvä lisätä juuri ennen tarjoilua, jotta ne näyttävät mahdollisimman tuoreilta ja raikkailta. Kokeile erilaisia pääsiäisen juustokakkuja ja löydä oma suosikkisi!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat