Rahkatorttu

Rahkatorttu

1 tunti
Rahkatorttu kruunaa ihanasti pääsiäisen jälkiruokapöydän. Täyteläinen rahkatorttu valmistuu nopeasti ja maistuu raikkaan hedelmäiseltä. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Rahkatorttu
  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Valmista ensiksi rahkatortun pohja. Voitele piirakkavuoka (kuvan ohje tehty vuoalla, jonka halkaisija 28 cm, mutta käytä mitä kotoasi löytyy).
  • Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sulata voi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Painele keksiseos voidellun piirakkavuoan reunoille ja pohjille. Jos keksimurun painelu reunoille tuntuu hankalalta, aseta vuoka hetkeksi jääkaappiin ja jatka sitten työstämistä.
  • Valmista rahkatäyte. Sekoita huolellisesti keskenään rahka ja kananmunat. Levitä sitruunatahna keksipohjan päälle ja kaada päälle vielä rahkatäyte.
  • Paista rahkatorttu uunin alatasolla 30 minuutin ajan.
  • Anna tortun jäähtyä vuoassa ja siirrä vielä hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.
  • Viimeistele valmis rahkatorttu ennen tarjoilua koristelemalla se persikkaviipaleilla, passionhedelmän siemenillä, sitruunaviipaleilla ja mintunlehdillä.
Valmis!

Ainekset

Muropohja
Murokeksejä
250 g
150 g
Rahkatäyte
Lemon curdia eli sitruunatahnaa
2 dl
Kananmunia
3
3 prk
Koristelu
Persikka
Passionhedelmää
Sitruuna
Mintunlehtiä
Lisää herkullisia ideoita
Mangorahkapiirakka
1 tunti
Mangorahkapiirakka
(27)