Mango-Pavlova

Mango-Pavlova

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(25)

Näyttävä pavlova on juhliin sopiva kahvipöydän kuningatar. Taivaallisten marenkipohjien väliin tulee kuohkeaa rahkatäytettä. Kokeile reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 10 annosta

Marenki

  • 6 kananmunan valkuaista
  • 3 dl sokeria

Täytteet (mango ja sitruuna-lime)

Koristeluun eksoottisia hedelmiä, esimerkiksi:

  • 1 mango
  • 1 kiivi
  • 3 passionhedelmää
  • pithaya
  • 1 kiwano
  • 1 pionin kukka (leikattu varsi folioon käärittynä)

Tee näin:

Tee näin:

Valmista marengit

1. Lämmitä uuni 100 asteeseen kiertoilmalla tai 125 asteeseen tasalämmöllä.
2. Erottele munista valkuaiset puhtaaseen isoon kulhoon. Katso, ettei yhtään keltuaista mene joukkoon ja kaikki välineet ovat kuivia. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella pehmeähuippuiseksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähän kerrallaan kokoajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Valmis vaahto pysyy kulhossa sitä kallistettaessa.
3. Levitä valkuaisvaahdosta leivinpaperille peltien päällä kolme pyöreää kiekkoa (isolle pellille mahtuu kaksi marenkipohjaa vierekkäin), jotka ovat halkaisijaltaan n. 20 cm ja 2 cm paksuja. Paista marenkeja uunissa n. 2 tuntia kiertoilmauunissa 100C° asteessa kunnes ne ovat kovia ja tuntuvat kevyiltä ja irtoavat leivinpaperilta helposti. Jos paistat marengit tasalämpöisessä uunissa, nosta lämpö 125C° asteeseen ja laita lusikka uuniluukun väliin niin että luukku jää hieman raolleen. Aseta pellit mahdollisimman keskitasolle. Marengit eivät kohoa paistaessa.

Valmista täytteet ja kokoa kakku

1. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Vatkaa puolet kermasta mangorahkan joukkoon ja puolet persikka-passionrahkan joukkoon.
2. Hienonna minttua noin 1 desilitran verran ja sekoita persikka-passion rahkan joukkoon.
3. Aseta pavlovan pohja tarjoiluastialle, kaada persikka-passiontäyte pohjan päälle ja levitä se tasaiseksi.
4. Aseta täytteen päälle toinen pohja tiiviisti, varovasti painaen ja kaada sen päälle mangotäyte. Levitä tasaiseksi.
5. Nosta kolmas pohja päällimmäiseksi ja paina kevyesti.
6. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua kuutioiksi ja viipaleiksi leikatuilla hedelmillä. Valuta päälle passionhedelmän siemeniä. Viimeistele kukalla. Suojaa kukan leikattu varsi foliolla etenkin jos kukka ei ole syötävä.

Vinkki

Jos marenkipohjien tekoon ei ole aikaa, voi pavlovaan käyttää valmiita marenkipohjia. Pavlovaa kannattaa leikata terävällä veitsellä kakkulapion sijaan.

Lisää herkullisia ideoita