Lime-mangopavlova

Lime-mangopavlova

Tämä kahvipöydän kuningatar on taattu show stopper. Taivaallisten marenkipohjien väliin nostetaan kuohkeaa mango- ja sitruuna-limerahkatäytettä. Kruunukseen pavlova saa eksoottisia hedelmiä ja kukkia – vaikkapa omasta puutarhasta. Vaikka marengilla on vaikean maine, sen tekeminen on yllättävän helppoa, ja tämä kakku on kelpo syy kokeilla!
Arvioi (11)

Minun arvosanani

Lime-mangopavlova

Tämä kahvipöydän kuningatar on taattu show stopper. Taivaallisten marenkipohjien väliin nostetaan kuohkeaa mango- ja sitruuna-limerahkatäytettä. Kruunukseen pavlova saa eksoottisia hedelmiä ja kukkia – vaikkapa omasta puutarhasta. Vaikka marengilla on vaikean maine, sen tekeminen on yllättävän helppoa, ja tämä kakku on kelpo syy kokeilla!

Reseptistä valmistuu 10 annosta

Marenki

  • 6 kananmunan valkuaista
  • 3 dl sokeria

Täytteet (mango ja sitruuna-lime)

Koristeluun eksoottisisa hedelmiä

  • 1 mango
  • 1 kiivi
  • 3 passionhedelmää
  • pithaya
  • 1 kiwano
  • 1 pionin kukka (leikattu varsi folioon käärittynä)

Ohjeet

Lämmitä uuni 100 asteeseen kiertoilmalla tai 125 asteeseen tasalämmöllä. Erottele munista valkuaiset puhtaaseen isoon kulhoon. Katso, ettei yhtään keltuaista mene joukkoon ja kaikki välineet ovat kuivia. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella pehmeähuippuiseksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähän kerrallaan, kokoajan vatkaten. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Valmis vaahto pysyy kulhossa sitä kallistettaessa. Levitä valkuaisvaahdosta pelleille, leivinpapereille kolme pyöreää kiekkoa (Isolle pellille mahtuu kaksi marenkipohjaa vierekkäin.), jotka ovat halkaisijaltaan n. 20 cm ja 2 cm paksuja. Kuivata marenkeja kaksi tuntia kiertoilmassa 100 asteessa, kunnes ne ovat kovia ja tuntuvat kevyiltä ja irtoavat leivinpaperilta helposti. Tasalämpöisessä uunissa paistettaessa, laita lusikka uuniluukun väliin niin, että luukku jää hieman rakosilleen ja paista marenkeja 2 tuntia. Aseta pellit mahdollisimman keskitasolle. Marengit eivät kohoa paistaessa. Tee täytteet. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Vatkaa puolet kermasta mangorahkan joukkoon ja sekoita loppu kerma sitruuna-limerahkan joukkoon. Hienonna minttua noin 1 desilitran verran ja sekoita sitruuna-limerahkan joukkoon. Aseta pavlovan pohja tarjoiluastialle, kaada sitruuna-limetäyte pohjan päälle ja levitä se tasaiseksi. Aseta täytteen päälle toinen pohja tiiviisti, varovasti painaen ja kaada sen päälle mangotäyte. Levitä tasaiseksi. Nosta kolmas pohja päällimmäiseksi ja paina kevyesti. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua kuutioiksi ja viipaleiksi leikatuilla hedelmillä. Valuta päälle passionhedelmän siemeniä. Viimeistele kukalla. Suojaa kukan leikattu varsi foliolla, etenkin jos kukka ei ole syötävä. Huom! Pavlovaa kannattaa leikata terävällä veitsellä kakkulapion sijaan.

Vinkit

Vinkki: Jos marenkipohjien tekoon ei ole aikaa, voi pavlovaan käyttää valmiita marenkipohjia.

Suositellut tuotteet