Ahvenanmaan pannukakku

Ahvenanmaan pannukakku

Ahvenanmaan pannukakku saa makunsa kardemummasta. Pannukakku on helppo herkku, joka syntyy käden käänteessä. Tarjoile luumusoseen kera.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  • Kuumenna maito kattilassa. Lisää mannaryynit koko ajan sekoittaen ja keitä miedolla lämmöllä noin 4 minuuttia kunnes puuro sakenee. Jäähdytä.
  • Lisää puuron joukkoon vehnäjauho, suola ja kardemumma.
  • Vaahdota kananmunat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan.
  • Kaada taikina uunivuokaan ja paista uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Paloittele luumut ja keitä vedessä noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja keitä vielä 5 minuuttia. Suurusta sose vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla ja anna jäähtyä.
  • Tarjoa pannukakku luumusoseen ja kermavaahdon kera.
Valmis!
Vinkki

Saadaksesi pellillisen perinteistä, ihanan kuohkeaa pannukakkua, kokeile valmistaa maailman paras pannukakku!

Ainekset

1 l
Mannasuurimoita
1 dl
Vehnäjauhoa
¾ dl
Suolaa
½ tl
Jauhettua kardemummaa
1 tl
Kananmunia
2
Sokeria
¾ dl
15 g
Luumusose
Kuivattuja luumuja
150 g
Vettä
3 dl
Sokeria
1 dl
Perunajauhoja
1 rkl
2 dl
Lisää herkullisia ideoita
Pannukakku
60+ min
Pannukakku
(38)
Lettutaikina
30 minuuttia
Lettutaikina
(268)