Sitruuna-rosmariinibroileri

Sitruuna-rosmariinibroileri

Uunissa paahdettu sitruuna-rosmariinibroileri on mehukas ja maukas pääruoka. Kun paistoliemeen sekoitetaan vielä Crème Fraîche, on herkullinen kastike valmis.

Tee näin:

  • Jos käytät pakastettua broileria, laita se jääkaappiin sulamaan vuorokautta aikaisemmin.
  • Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Ota broileri huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistamista.
  • Kuori ja leikkaa sipulit paksuiksi viipaleiksi. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen kyljellä ja kuori ne. Pese yksi sitruuna huolella ja leikkaa viipaleiksi.
  • Sirottele broilerin sisään ja ulkopinnalle suolaa ja valkopippuria. Laita puolet sitruunaviipaleista, kaksi valkosipulinkynttä, yksi rosmariinin oksa ja persiljaa broilerin sisään. Sido broilerin koivet toisiinsa paistilangalla.
  • Kuumenna oliiviöljy kannellisessa uunipadassa ja kuullota sipulit. Nosta broileri pataan rintapuoli alaspäin ja paahda pinta ruskeaksi. Käännä broileri selkäpuoli alaspäin. Lisää pataan valkosipulin kynsi, yksi rosmariinin oksa, loput sitruunaviipaleet ja toisen sitruunan mehu. Laita kansi päälle ja nosta pata uuniin 50 minuutiksi.
  • Valmista broilerin paistuessa lisäkkeenä tarjottava sahramiriisi. Mausta keitinvesi suolalla ja sahramilla, ja keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan.
  • Broileri on kypsä, kun paistomittari näyttää 75 astetta tai siitä tulee haarukalla pistettäessä kirkasta nestettä. Nosta broileri tarjoiluastiaan ja peitä foliolla.
  • Siivilöi paistoliemi pieneen kattilaan ja säästä sipulit, yrtit ja sitruunat. Lämmitä liemi, lisää joukkoon Arla Lempi Crème Fraîche ja vispaa tasaiseksi. Kiehauta kastike. Nosta sipulit ja sitruunat broilerin päälle ennen tarjoilua. Tarjoa sahramiriisin kera.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
Kokonainen broileri
1
Sipulia
2
Valkosipulinkynttä
3
Sitruunoita
2
Suolaa
1½ tl
Rosmariinin oksaa
2
Persiljan oksaa
4
1 prk
Sahramiriisi
Riisiä
Suolaa
Sahramia
½ g
Lisää herkullisia ideoita