Paholaisen kanaa

Paholaisen kanaa

Paholaisen kana on tulinen ja maukas uunissa valmistettu ruoka. Tarjoile kana oliivikastikkeen ja kasvisten kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/paholaisen-kanaa/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 250 asteeseen. Poista kanalta selkäranka. Levitä, painele ja laita se nahkapuoli ylöspäin vuokaan. Sekoita puolet rypsiöljystä suolan ja sambal oelekin kanssa. Voitele kana seoksella. Paista uunin keskiosassa 45 minuuttia. Alenna lämpötila 175 asteeseen 15 minuutin jälkeen. Sekoita loput rypsiöljystä valkosipulin, persiljan, sitruunan kuoren ja mehun kanssa. Voitele kana seoksella ja paista vielä 5 minuuttia. Sekoita kermaviili ja oliivitahna kastikkeeksi ja tarjoile.
Valmis!
Vinkki

Paista juureksia ja tarjoile kana niiden kanssa.

Ainekset

Kokonainen broileri
1
Rypsiöljy
3 rkl
Suolaa
1 tl
Sambal oelekia
2 tl
Valkosipulinkynttä puserrettu
2
Hienonnettua tuoretta persiljaa
2 rkl
Sitruunankuori ja mehu
½
Oliivikastike
1½ dl
Vihreää oliivitahnaa
½ dl