Intialainen kanacurry

Intialainen kanacurry

Mausteiseen tomaatti-jogurttikastikkeeseen upotetut broilerinsiivet ovat ihanan meheviä, ja niitä sopii napostella naan-leivän ja jogurtin kera. Varoitus: tähän voi jäädä koukkuun!

Tee näin:

  • Sekoita broilerinsiivet, Arla Lempi Turkkilainen jogurtti, hunaja ja garam masala huolellisesti sekaisin. Anna marinoitua jääkaapissa mieluiten yön yli, mutta vähintään pari tuntia.
  • Nosta marinoidut broilerinsiivet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistoa. Lisää siipiin suola. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Nostele siivet pellille leivinpaperin päälle ja paista noin 25 min, kunnes siivissä on kauniin ruskea paistopinta. Huom! Jos broilerit tummuvat liikaa, voit kääntää ne kerran paiston aikana. Valmista siipien paistuessa kastike
  • Kuutioi sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota sipuleita ja inkivääriä oliiviöljyssä pari minuuttia. Lisää garam masala, paprikajauhe ja tomaattipyre. Kuullota vielä hetki. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, hunaja ja suola. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen, kunnes broilerinsiivet ovat paistuneet.
  • Lisää kastikkeeseen ½ sitruunan mehu, puolet Arla Lempi Turkkilaisesta jogurtista ja paistetut broilerinsiivet. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä vielä 10 min.
  • Leikkaa kastikkeen muhiessa toinen sitruunan puolikas viipaleiksi ja paahda kuivalla pannulla, kunnes sitruunat saavat hieman väriä. Nosta paahdetut sitruunat kastikkeeseen.
  • Tarkista kastikkeen maku ja paksuus. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä. Viimeistele kastike korianterilla ja Arla Lempi Turkkilaisella jogurtilla.
Valmis!

Ainekset

2 rkl
Garam masalaa
2 rkl
Hunajaa
2 rkl
Maustamattomia kanankoipia
800 g
Suolaa lisätään vasta ennen paistoa
2 tl
Kastike
Sipuli
1
2 cm
Oliiviöljyä
1 rkl
Garam masalaa
2 rkl
Paprikajauhetta
1 rkl
Tomaattipyreetä
2 rkl
Paseerattua tomaatteja
400 g
Vettä
3 dl
Hunajaa
2 rkl
Suolaa
1½ tl
Sitruuna
1
1 prk
Lisäksi korianteria ja loput jogurtista
Lisää herkullisia ideoita