Kanan fileitä
|
500 g |
---|---|
Valkosipulinkynttä
|
2 |
Suolaa
|
1 tl |
Mustapippuria
|
1 ripaus |
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
|
2½ dl |
Kanaliemikuutio
|
½ |
Rosmariinia
|
1 tl |
Puolen sitruunankuorta ja mehu
|
|
Mustia oliivia
|
1 dl |
Hienonnettua, tuoretta persiljaa
|
½ dl |
Perunoita
|
750 g |
Olitpa sitten kutsumassa ystäviä illanistujaisiin tai vain haluamassa jotain lämmintä ja maukasta ruokaa perheen iloksi arki-iltana, tästä herkullisesta mutta yksinkertaisesta kanaruoasta tulee varmasti suosikki.
Sitruunakanan tekee niin erityiseksi sen monipuolisuus. Jos haluat kokeilla jotain uutta (tai jos et vain pidä rosmariinista), muutama oksa tuoretta timjamia on erinomainen vaihtoehto. Koska tämä ruokalaji on Välimeren alueen alkuperää kunnioittava, laatuun ja yksinkertaisuuteen keskittyvä ruokalaji, sen valmistuksessa käytettävien raaka-aineiden laadulla voikin olla suuri merkitys. Kokeile hankkia korkealaatuisia välimerellisiä oliiveja, niin näet, miten maut heräävät eloon. Mustien oliivien sijasta voidaan käyttää myös vihreitä oliiveja - mutta muista varoa kiviä, jos niitä ei ole vielä poistettu!
Jos rakastat tarjoilla suussa sulavaa paistettua kanaa, mutta sinulla ei ole aikaa tai vaivaa kaikkeen valmisteluun, tämä suosittu sitruunakana on loistava valinta - se miellyttää varmasti sekä sinua että muita ruokailijoita! Suuremmalle seurueelle resepti on helppo skaalata suuremmaksi, ja siihen voi helposti lisätä muita lisukkeita, kuten salaatteja ja paahdettuja juureksia tai perunapaistosta keitettyjen perunoiden tilalle.
Tämä ruokalaji ei ole vain upea illallinen - siitä saa myös loistavan lounaan seuraavana päivänä. Kokeile perunoiden sijasta bulgurin kaltaista viljaa, joka on paitsi maukas, myös erinomainen vaihtoehto kastikkeen imeyttämiseen!