Kievin kana

Kievin kana

Kievin kana on klassinen ruokalaji Ukrainasta. Kanafilee täytetään reseptissä voilla. Tarjoile kievin kana uuniperunoiden ja salaatin kanssa. Kokeile!

Tee näin:

Yrttivoi
  • Valmista ensiksi yrttivoi. Sekoita voin joukkoon hienonnettu valkosipuli sekä persilja ja mausta suolalla.
Kievin kana
  • Valmista seuraavaksi Kievin kana. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Mausta kana suolalla ja pippurilla. Tee syvä leikkaus kanan sivulle ja täytä valmistamallasi yrttivoilla.
  • Ota esille kolme syvää lautasta. Kaada yhteen lautaseen jauhot, toiseen vispatut kananmunat sekä kolmanteen korppujauhot.
  • Kieritä kanan fileet ensin jauhoissa, sitten kananmunissa ja viimeisenä korppujauhoissa.
  • Paista Kievin kana keskilämmöllä pannulla öljyssä, kunnes se on saanut kauniin värin.
  • Siirrä kanat uunivuokaan ja kypsennä loppuun uunin keskitasolla noin 15–18 minuuttia.
  • Kievin kanan kypsyessä uunissa, kauho välillä kanan päälle paistolientä, jota syntyy kypsentäessä.
Hapan kyssäkaalisalaatti
  • Kuori ja leikkaa kyssäkaali ohuiksi tikuiksi. Aseta sitten kyssäkaali kulhoon ja sekoita jogurtin, sitruunankuoren sekä sitruunamehun kanssa.
  • Huuhtele salaatti, viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi ja kuutioi suolakurkut. Hienonna timjami.
  • Sekoita salaatti muiden vihannesten kanssa kulhossa. Koristele timjamilla.
  • Tarjoile Kievin kana kyssäkaalisalaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Kievin kana
Broilerin rintafileetä
4
Pippuria ja suolaa
Jauhoa
1 dl
Korppujauhoa
1½ dl
Kananmunia
2
Rypsiöljy paistamiseen
3 rkl
Yrttivoi
125 g
Valkosipulinkynsiä
2
Hienonnettua persiljaa
3 rkl
Ripaus suolaa
Hapan kyssäkaalisalaatti
Kyssäkaali
1
1 dl
Sitruuna
1
Salaattilajikkeita
70 g
Punasipuli
1
Maustekurkkuja
2
Tuoreita timjamia
2 oksaa
Lisää herkullisia ideoita
Kanapiirakka
1 tunti
Kanapiirakka
(32)