Kanapiirakka

Kanapiirakka

1 tunti
Mikä piirakka! Kana, paprika, juustoraaste ja pippurinen kastike sekoittuvat tässä kanapiirakassa täydellisesti yhteen.

Tee näin:

Kanapiirakka
  • Nypi jauhot voin joukkoon. Lisää vesi ja työstä tasaiseksi taikinaksi.
  • Painele taikina, halkaisijaltaan noin 23 cm, irtopohjavuokaan. Pistele haarukalla reikiä taikinaan ja anna seistä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Täyte
  • Leikkaa broilerit pienemmiksi paloiksi. Paloittele myös purjo.
  • Paista broileri voissa pannulla ja mausta suolalla. Lisää purjo pannulle ja paista vielä hetken ajan. Anna jäähtyä hieman.
  • Poista paprikasta siemenet ja kuutioi paprika. Sekoita paprikanpalat kermaviiliin.
  • Sekoita keskenään broileri, purjo, paprika, kermaviili, munat ja puolet juustoraasteesta.
Viimeistely
  • Esipaista piirakkapohjaa uunissa noin 10 minuuttia.
  • Sen jälkeen kaada seos piirakkavuokaan. Paista uunin alaosassa 35-40 minuuttia.
  • Tarjoile valmis kanapiirakka salaatin kera.
Valmis!

Kanapiirakka Q&A

Miten valmistaa kanapiirakka ilman pohjan vettymistä?
Salaisuus on antaa piirakkapohjalle etumatkaa esipaistamalla se. Lisäksi täytteen tulee olla huoneenlämpöistä, kun se lisätään esipaistettuun pohjaan.
Miten estää kanapiirakan vettyminen?
Muista, että piirakan täytteen tulee olla rakenteeltaan kuin vaniljakastike. Jos se on juoksevampaa, kolme yleisintä syytä sen taustalla ovat piirakan ylipaistaminen, tai sitten alipaistaminen tai kananmunan ja maidon vääränlainen suhde.
Pitääkö piirakkapohjaan tehdä reikiä ennen esipaistamista?
Ehdottomasti. Tämä auttaa ylimääräistä kosteutta poistumaan paistamisen aikana, mikä on salaisuus murean murean piirakkapohjan aikaansaamiseksi.
Mistä tietää, että piirakan voi ottaa jo uunista?
Valmiin piirakan tunnistaa kiinteistä, paistuneista reunoista, mutta hieman "hyllyvästä" täytteestä.

Ainekset

Kanapiirakka
Vehnäjauhoja
3 dl
125 g
Kylmää vettä
2 rkl
Täyte
Kanafileetä
2
Purjo (n. 300 g)
1
Suolaa
½ tl
Punainen paprika
1
2 dl
Mustapippuria
1 tl
Valkopippuria
1 ripaus
Kananmunia
3
2 dl
Lisää herkullisia ideoita

Kanapiirakka on varma valinta

Tämä resepti ei petä koskaan, olipa kyseessä sitten rento piknik tai hienostunut teekutsu. Tämä ranskalaisvaikutteinen kanapiirakka on kermainen ja silkkinen, ja siinä on juuri sopiva määrä kanan, vihannesten ja kuohkean leivonnaisen tuomaa makua.

Suolaisen piirakan "quichen" alkuperä

Vaikka monet olettavat, että quiche on hienostunut ranskalainen versio suolaisesta piirakasta, tietojen mukaan se leivottiin ensimmäisen kerran Saksassa. Alunperin se oli yksinkertainen kananmunaa ja savupekonia sisältävä kastike, joka paistettiin briossitaikinaan, mutta siitä tuli nopeasti suosittu muualla Euroopassa, myös Englannissa ja etenkin Ranskassa, jossa se joidenkin mielestä kehitettiin täydelliseksi.

Loistava aloittelijan resepti

Kaikki tarvitsevat suolaisen piirakan reseptin repertuaariinsa, ja tämä resepti sopii erinomaisesti myös aloitteleville leipojille. Reseptillämme kanapiirakka on erittäin helppo valmistaa ja valmis kanapiirakka loistava lisä mihin tahansa tilaisuuteen. Noudata vain reseptiä, niin saat joka kerta aikaan onnistuneen, maistuvan suolaisen piirakan.

Kanapiirakan säilytys- ja pakastusvinkkejä

Kääri koko piirakka tai tähteet kelmuun ja säilytä ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa enintään neljä päivää, jotta kosteus ei pääse pilaamaan piirakkaa.

Tämä resepti sopii myös hyvin pakastettavaksi sekä ennen että jälkeen kypsennyksen. Jos pakastat kypsän piirakan, laita se pakastimeen muutamaksi tunniksi jähmettymään ja kääri se sitten tiiviisti vähintään kahteen kerrokseen kelmua. Voit myös pakastaa pelkän piirakkapohjan ja leipoa siitä piirakan sopivalla hetkellä.