Kanapiirakka
Tee näin:
Kanapiirakka
Täyte
Viimeistely
Kanapiirakka Q&A
Ainekset
Kanapiirakka
Vehnäjauhoja
|
3 dl |
---|---|
125 g | |
Kylmää vettä
|
2 rkl |
Täyte
Kanan fileetä
|
2 |
---|---|
Purjo (n. 300 g)
|
1 |
Suolaa
|
½ tl |
Punainen paprika
|
1 |
2 dl | |
Mustapippuria
|
1 tl |
Valkopippuria
|
1 ripaus |
Kananmunia
|
3 |
2 dl |
Lisää herkullisia ideoita
Kanapiirakka on varma valinta
Tämä resepti ei petä koskaan, olipa kyseessä sitten rento piknik tai hienostunut teekutsu. Tämä ranskalaisvaikutteinen kanapiirakka on kermainen ja silkkinen, ja siinä on juuri sopiva määrä kanan, vihannesten ja kuohkean leivonnaisen tuomaa makua.
Suolaisen piirakan "quichen" alkuperä
Vaikka monet olettavat, että quiche on hienostunut ranskalainen versio suolaisesta piirakasta, tietojen mukaan se leivottiin ensimmäisen kerran Saksassa. Alunperin se oli yksinkertainen kananmunaa ja savupekonia sisältävä kastike, joka paistettiin briossitaikinaan, mutta siitä tuli nopeasti suosittu muualla Euroopassa, myös Englannissa ja etenkin Ranskassa, jossa se joidenkin mielestä kehitettiin täydelliseksi.
Loistava aloittelijan resepti
Kaikki tarvitsevat suolaisen piirakan reseptin repertuaariinsa, ja tämä resepti sopii erinomaisesti myös aloitteleville leipojille. Reseptillämme kanapiirakka on erittäin helppo valmistaa ja valmis kanapiirakka loistava lisä mihin tahansa tilaisuuteen. Noudata vain reseptiä, niin saat joka kerta aikaan onnistuneen, maistuvan suolaisen piirakan.
Kanapiirakan säilytys- ja pakastusvinkkejä
Kääri koko piirakka tai tähteet kelmuun ja säilytä ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa enintään neljä päivää, jotta kosteus ei pääse pilaamaan piirakkaa.
Tämä resepti sopii myös hyvin pakastettavaksi sekä ennen että jälkeen kypsennyksen. Jos pakastat kypsän piirakan, laita se pakastimeen muutamaksi tunniksi jähmettymään ja kääri se sitten tiiviisti vähintään kahteen kerrokseen kelmua. Voit myös pakastaa pelkän piirakkapohjan ja leipoa siitä piirakan sopivalla hetkellä.