Kanapiirakka

Kanapiirakka

Mikä piirakka! Kana, paprika, juustoraaste ja pippurinen kastike sekoittuvat tässä kanapiirakassa täydellisesti yhteen.

Tee näin:

Piirakkataikina
  • Nypi jauhot voin joukkoon. Lisää vesi ja työstä tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina, halkaisijaltaan noin 23 cm, irtopohjavuokaan. Pistele haarukalla reikiä taikinaan ja anna seistä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Täyte
  • Leikkaa broilerit pienemmiksi paloiksi. Paloittele purjo. Paista broileri voissa pannulla ja mausta suolalla. Lisää purjo pannulle ja paista vielä hetken ajan. Anna jäähtyä hieman. Poista siemenet ja kuutioi paprika. Sekoita pippurit kermaviiliin. Sekoita keskenään broileri, purjo, paprika, kermaviili, munat ja puolet juustoraasteesta.
Kanapiirakka
  • Esipaista piirakkapohjaa uunissa noin 10 minuuttia. Sen jälkeen kaada seos piirakkavuokaan. Paista uunin alaosassa 35-40 minuuttia. Tarjoile valmis kanapiirakka salaatin kera.
Valmis!

Ainekset

Piirakkataikina
Vehnäjauhoja
3 dl
125 g
Kylmää vettä
2 rkl
Täyte
Broilerinfileetä
2
Purjoa (n. 300 g)
1 pala
Suolaa
½ tl
Punainen paprika
1
2 dl
Mustapippuria
1 tl
Valkopippuria
ripausta
Kananmunia
3
2 dl
Lisää herkullisia ideoita