Kanaa valkoviinissä

Kanaa valkoviinissä

Kanaa valkoviinissä on herkullinen muunnelma ranskalaisesta coq au vin klassikko reseptistä. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  • Aloita valmistamaan kanaa valkoviinissä ja käsittele ensiksi perunat.
  • Pese perunat ja laita ne uunipellille, sekoita perunoiden joukkoon vähän Ingmariinia.
  • Kypsennä perunat uunin kestitasolla noin 40 minuuttia.
  • Kuori ja puolita sipulit. Kuori ja leikkaa porkkanat noin 2x2 cm kokoisiksi paloiksi.
  • Ruskista kana, sipuli ja porkkanat voissa padassa. Lisää vesi ja keitä noin 15 minuuttia. Lisää valkoviini ja Lempi Fraîche kerma, keitä kanaa valkoviinissä vielä noin 10 minuuttia.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Koristele kanaa valkoviinissä tuoreella timjamilla ennen tarjoilua.
  • Tarjoile kanaa valkoviinissä paistettujen perunoiden kanssa.
Valmis!

Ainekset

Broilerin reisifileetä
450 g
Sipuleita
150 g
Porkkanaa
2
2 rkl
Vettä
3 dl
Kuivaa valkoviiniä
1 dl
Arla® Lempi Fraîche kermaa 15%
1½ dl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1 tl
Pieniä perunoita
750 g
Tuoretta timjamia