Jambalaya

Jambalaya

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

45 minuuttia

Jambalaya on juhlava riisiruoka, jonka juuret ovat kreolikeittiössä. Tarjoile jambalaya tuoreen leivän ja viileän valkosipulijogurtin kanssa.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 600 g chorizomakkaraa
  • 450 g kanan rintafileetä
  • 2 keltasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 vihreää paprikaa
  • 1 sellerinvarsi
  • 5 dl avorioriisiä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl cayennepippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 8 dl kanalientä
  • Arla voita paistamiseen Normaalisuolainen meijerivoi
  • 500 g simpukoita
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 175 g kuorittuja jokiravunpyrstöjä
  • ½ dl lehtipersiljaa
  • 1 sitruuna
  • maalaisleipää

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita valmistamaan Jambalaya ja käsittele ensiksi lihat. Leikkaa chorizo ja kana paloiksi ja paista ne voissa, kunnes palat saavat mukavasti väriä.

2. Kuori sipulit ja valkosipuli. Poista paprikoista siemenet. Pilko sipuli, valkosipuli, paprika ja selleri sopivan kokoisiksi palasiksi ja paista niitä kattilassa voin kanssa noin 1 minuutin ajan.

3. Lisää kattilaan riisi ja kypsennä vielä 1 minuutti ja sekoita koko ajan.

4. Mausta riisi-kasvisseos paprikajauheella, cayennepippurilla ja lisää tomaattisose.

5. Kaada kattilaan valkoviini ja kanaliemi.

6. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä alhaisella lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.

7. Pese simpukat. Heitä pois simpukat, joiden kuori on rikkoutunut. Simpukat keitetään elävinä. Jos kuori on auki, kopauta simpukkaa esim. pöytää vasten. Mikäli simpukka ei sulkeudu kopautuksesta, heitä se pois.

8. Laita simpukat, chorizo, kana ja tomaattimurska kattilaan riisin sekaan. Keitä Jambalayaa, kunnes simpukat avautuvat, noin 5 minuuttia.

9. Lisää Jambalayaan rapujen pyrstöt ja hienonnettu persilja. Hienonna tai purista valkosipulinkynnet ja sekoita jogurtin ja majoneesin kanssa. Leikkaa sitruuna lohkoiksi.

10. Tarjoile Jambalaya jogurttikastikkeen, sitruunalohkojen ja hyvän leivän kanssa.

Lisää herkullisia ideoita