Jambalaya

Jambalaya

45 minuuttia
Jambalaya on juhlava riisiruoka, jonka juuret ovat kreolikeittiössä. Tarjoile jambalaya tuoreen leivän ja viileän valkosipulijogurtin kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/jambalaya/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan Jambalaya ja käsittele ensiksi lihat. Leikkaa chorizo ja kana paloiksi ja paista ne voissa, kunnes palat saavat mukavasti väriä.
  • Kuori sipulit ja valkosipuli. Poista paprikoista siemenet. Pilko sipuli, valkosipuli, paprika ja selleri sopivan kokoisiksi palasiksi ja paista niitä kattilassa voin kanssa noin 1 minuutin ajan.
  • Lisää kattilaan riisi ja kypsennä vielä 1 minuutti ja sekoita koko ajan.
  • Mausta riisi-kasvisseos paprikajauheella, cayennepippurilla ja lisää tomaattisose.
  • Kaada kattilaan valkoviini ja kanaliemi.
  • Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä alhaisella lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.
  • Pese simpukat. Heitä pois simpukat, joiden kuori on rikkoutunut. Simpukat keitetään elävinä. Jos kuori on auki, kopauta simpukkaa esim. pöytää vasten. Mikäli simpukka ei sulkeudu kopautuksesta, heitä se pois.
  • Laita simpukat, chorizo, kana ja tomaattimurska kattilaan riisin sekaan. Keitä Jambalayaa, kunnes simpukat avautuvat, noin 5 minuuttia.
  • Lisää Jambalayaan rapujen pyrstöt ja hienonnettu persilja. Hienonna tai purista valkosipulinkynnet ja sekoita jogurtin ja majoneesin kanssa. Leikkaa sitruuna lohkoiksi.
  • Tarjoile Jambalaya jogurttikastikkeen, sitruunalohkojen ja hyvän leivän kanssa.
Valmis!

Ainekset

Chorizo
600 g
Broilerin rintafileetä
450 g
Keltasipulia
2
Valkosipulinkynsiä
2
Vihreää paprika
2
Varsiselleri
1
Avorioriisiä
5 dl
Savupaprikajauhetta
1 tl
Cayennepippuria
1 tl
Tomaattipyreetä
2 rkl
Valkoviiniä
1 dl
Kanalientä
8 dl
Simpukoita
500 g
Tomaattimurskaa
1 tlk
Kuorittuja ravunpyrstöjä
175 g
Tuore lehtipersilja
½ dl
Valkosipulinkynsiä
2
2 dl
Majoneesia
2 rkl
Sitruuna
1
Maalaisleipä