Edsbackan yrttibroileri

Edsbackan yrttibroileri

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Tämän yrttibroilerin resepti on kotoisin Ruotsista. Tällä samalla reseptillä tarjoiltiin yrttibroileria vuonna 1983, kun kuuluisa Edsbacka Krog-ravintola avasi ovensa.

Ainekset

Annokset

Kastike

  • 1 sipuli
  • 10 cm kurkkua
  • 1 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl kanalientä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl tuoreita hienonnettuja yrttejä esim. persiljaa, kirveliä, rakuunaa
  • suolaa
  • pippuria

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele broileri voilla ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunin alaosassa noin 1 tunti. Voitele broileria muutaman kerran paiston aikana. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Paista sipuli voissa. Lisää tomaattipyree, liemi, viini ja kerma. Keitä ilman kantta 15 minuuttia. Hämmennä jauhot pieneen vesimäärään ja vatkaa kastikkeeksi. Lisää kurkkukuutiot ja keitä 3 minuuttia. Lisää hienonnetut yrtit ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile kana kastikkeen ja vasta keitettyjen, voissa käänneltyjen sesonkikasviksien kera.