Lammaspaisti

Lammaspaisti

60+ min
Lammaspaisti maustetulla voilla on suosittu pääsiäisruoka. Maku on parhaimmillaan, kun annat lammaspaistin vetäytyä ennen tarjoilua. Kokeile!

Tee näin:

  • Aloita lammaspaistin valmistus ja laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  • Sekoita mausteseos lammaspaistia varten. Sulata voi ja sekoita mukaan valkosipuli, rosmariini, sitruunankuori, suola sekä pippuri.
  • Levitä mausteseos lammaspaistin ympäri ja aseta se uunivuokaan.
  • Kypsennä lammaspaistia uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  • Laske uunin lämpöä 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä, kunnes lammaspaistin sisälämpötila on 60 astetta, noin 1,5 tuntia.
  • Kun lammas paistuu uunissa, valmista yrttivoi. Sulata voi kattilassa ja lisää loput ainekset. Mausta yrttivoi suolalla ja pippurilla.
  • Ota lammaspaisti ulos ja anna sen vetäytyä.
  • Leikkaa lammaspaisti viipaleiksi ja tarjoile se lämpimän yrttivoin kera.
Valmis!

Ravintosisältö

275 Kcal

Ainekset

Lammaspaisti
Lampaanpaistia luulla
2 kg
Tai luutonta lampaanpaistia
1,3 kg
2 rkl
Hienonnettuja valkosipulinkynttä
2
Hienonnettua tuoretta rosmariinia
1 rkl
Sitruuna (raastettua kuorta)
1
Suolaa
2 tl
Yrttivoi
100 g
Iso hienonnettu valkosipulinkynsi
1
Hienonnettua tuoretta rosmariinia
1 rkl
Hienonnettua lehtipersiljaa
1 dl
Sitruuna (raastettua kuorta)
1
Silputtua kaprista
2 rkl
Anjovisfileetä
2
Lisää herkullisia ideoita