Lampaanviulu

Lampaanviulu

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Lampaanviulu kuuluu perinteisesti pääsiäispöytään. Tarjoile lampaanviulu esim. purjomuhennoksen ja perunapaistoksen kanssa. Tutustu reseptiin!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Annokset

Lampaanviulu

  • 2 kg luista lampaanpaistia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 50 g Arla Meijerivoita huoneenlämpöistä Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
  • 2 tl suolaa
  • 2 maustemitallista mustapippuria

Kermainen purjomuhennos

Auringonkukansiemen perunapaistos

  • 1½ kg manteliperunaa
  • 2 ruukkua tuoretta rosmariinia
  • 4 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • ½ rkl hiutalesuolaa
  • 2 maustemitallista mustapippuria
  • 1 dl auringonkukansiemeniä

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Valmista lampaanviulu

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Kuori valkosipulit. Jaa kaksi kynttä 8 pitkäksi paloksi, hienonna loput valkosipuleista. Pistä terävällä vetisellä lihan pintaan syviä reikiä ja työnnä valkosipulinpalat niihin.
3. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin hienonnettu valkosipuli, hunaja, sitruunan kuori ja timjami. Mausta lampaanviulu kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Levitä voiseos lihan pinnalle ja laita lampaanviu-lu ritilälle uunipellin päälle.
4. Paista uunin keskitasossa noin 10 min. Alenna uunin lämpö 125 asteeseen ja anna lampaanviulun kypsentyä vielä noin 2 tuntia, kunnes lihan sisälämpötila on 60 – 65 asteista.
5. Anna lihan vetäytyä 15 – 20 min ennen tarjoilua. Koristele lampaanviulu ennen tarjoilua muutamalla rosmariininoksalla.

Valmista purjomuhennos

1. Puhdista ja huuhtele purjosipulit. Leikkaa purjot 3 - 4 cm paloiksi. Kuullota purjot voissa isossa katti-lassa.
2. Lisää kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta 5-7 min.
3. Mausta sitruunan mehulla ja rakuunalla.

Valmista perunapaistos

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Pese ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi.
3. Poimi rosmariinin oksat.
4. Laita perunat, rosmariini uunivuokaan, lisää voisula, mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit säästää pari pientä rosmariininoksaa lampaanviulun koristeluun.
5. Paista uunin keskitasossa n. 10 min. Lisää auringonkukansiemenet ja paista vielä n. 10 minuuttia.

Lisää herkullisia ideoita