Lammaspata karitsasta

Lammaspata karitsasta

Herkulliselle tuoksuva karitsapata viimeistellään ranskalaisen keittiön herkkukermalla, crème fraîche paprika-chilillä. Valmista karitsainen lammaspata pakkasiltojen lämmikkeeksi.
Arvioi (1)

Minun arvosanani

Lammaspata karitsasta

Herkulliselle tuoksuva karitsapata viimeistellään ranskalaisen keittiön herkkukermalla, crème fraîche paprika-chilillä. Valmista karitsainen lammaspata pakkasiltojen lämmikkeeksi.

Karitsapata

  • 8 rkl kasviöljyä
  • 5 dl pikottua sipulia
  • 3 oksaa timjamia
  • 1 oksa rosmariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1,3 kg kuuitoitua karitsan lapaa tai paistia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl pippuria
  • 5 dl Guinness olutta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 8 dl lihalientä
  • 1 laakerinlehti
  • ½ kg perunoita reiluna palana
  • ½ kg porkkanoita reiluna palana
  • 300 g lanttua
  • 1 rkl kokojyvä dijonsinappia
  • ½ dl lehtipersiljaa
  • 1 prk Arla Lempi Crème fraîchea

Ohjeet

Lämmitä suuri valurautapata keskilämmöllä. Lisää 2 rkl öljyä ja freesaa sipulia, rosmariinia ja timjamia noin 5 minuuttia. Siirrä kulhoon. Laita jauhot laakeaan astiaan. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyörittele puolet lihapaloista jauhoissa ja ruskista huolellisesti joka puolelta ruokalusikallisessa öljyä noin 6 minuuttia. Siirrä ruskistetut lihat kulhoon sipuliseoksen kanssa ja käsittele loput lihat samalla tavalla. Lisää olut pataan ja rapsuttele lastalla kaikki makuaineet padan pohjasta ja reunoista. Anna oluen kiehua noin puoleen. Lisää pataan sipuliseos, lihat ja tomaattipyre. Keitä minuutti ja lisää lihaliemi ja laakerinlehti. Laita kansi päälle ja keittele hiljalleen reilu tunti välillä sekoittaen. Lisää perunat, porkkanat ja lanttu ja keitä vielä noin 1,5 tuntia kunnes liha ja kasvikset ovat kypsiä. Lisää lopuksi sinappi ja puoli purkkia crème fraichea. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Koristele persiljalla ja reilulla lusikallisella crème fraichea.

Vinkit

Reseptin on laatinut Aki Kinnunen Suomen kokkimaajoukkueesta

Suositellut tuotteet