Karitsapata

Karitsapata

Karitsapata sopii sekä pakkasiltojen lämmikkeeksi että pääsiäisen juhlatarjottavaksi. Viimeistele herkullinen karitsapata créme fraîchella ja persiljalla.

Tee näin:

  • Lämmitä suuri valurautapata keskilämmöllä. Lisää 2 rkl öljyä ja freesaa sipulia, rosmariinia ja timjamia noin 5 minuuttia. Siirrä kulhoon.
  • Laita jauhot laakeaan astiaan. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyörittele puolet lihapaloista jauhoissa ja ruskista huolellisesti joka puolelta ruokalusikallisessa öljyä noin 6 minuuttia. Siirrä ruskistetut lihat kulhoon sipuliseoksen kanssa ja käsittele loput lihat samalla tavalla.
  • Lisää olut pataan ja rapsuttele lastalla kaikki makuaineet padan pohjasta ja reunoista. Anna oluen kiehua noin puoleen.
  • Lisää pataan sipuliseos, lihat ja tomaattipyre. Keitä minuutti ja lisää lihaliemi ja laakerinlehti. Laita kansi päälle ja keittele hiljalleen reilu tunti välillä sekoittaen.
  • Lisää perunat, porkkanat ja lanttu ja keitä vielä noin 1,5 tuntia kunnes liha ja kasvikset ovat kypsiä.
  • Lisää lopuksi sinappi ja puoli purkkia crème fraichea. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  • Koristele valmis karitsapata persiljalla ja reilulla lusikallisella crème fraichea.
Valmis!
Vinkki

Reseptin on laatinut Aki Kinnunen Suomen kokkimaajoukkueesta

Ainekset

Karitsapata
Kasviöljyä
8 rkl
Pikottua sipulia
5 dl
Oksaa timjamia
3
Oksa rosmariinia
1
Vehnäjauhoja
3 rkl
Kuuitoitua karitsan lapaa tai paistia
1,3 kg
Suolaa
1 tl
Pippuria
1 tl
Guinness olutta
5 dl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Lihalientä
8 dl
Laakerinlehti
1
Perunoita reiluna palana
½ kg
Porkkanoita reiluna palana
½ kg
Lanttua
300 g
Kokojyvä dijon sinappia
1 rkl
Lehtipersiljaa
½ dl
1 prk
Lisää herkullisia ideoita