Sämpylät

Sämpylät

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Hemmottele lähimmäisiäsi viikonloppuaamuna lämpimillä aamiaissämpylöillä! Tässä reseptissä ne saavat seurakseen vielä herkullisen appelsiinivoin.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Sämpylätaikina

Appelsiinivoi

Tee näin:

Tee näin:

Liota hiiva maitoon. Lisää rahka, voi, suola ja suurin osa jauhoja. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja pyöritä niistä pyöreitä palloja. Aseta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Aseta päälle liina ja anna sämpylöiden kohota noin tunnin verran. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna sämpylöiden jäähtyä. Sekoita voi ja marmeladi keskenään. Leikkaa sämpylät kahtia ja tarjoile appelsiinivoin kera.