Sämpylät

Sämpylät

60+ min
Itse tehdyt sämpylät maistuvat aina parhaimmilta ja kruunaavat päivän. Nämä sämpylät tekevät takuulla vaikutuksen!

Tee näin:

Sämpylät
  • Aloita valmistamaan sämpylät lämmittämällä maito ja liottamalla hiiva siihen.
  • Lisää sitten rahka, voi, suola ja suurin osa jauhoja. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  • Jaa taikina kahdeksaan osaan ja pyöritä niistä pyöreitä palloja. Aseta sämpylät leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Levitä päälle liina ja jätä sämpylät kohoamaan liinan alle noin tunniksi, mieluiten hieman lämpimään paikkaan.
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele päälle erilaisia siemeniä.
  • Paista sämpylät uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  • Jätä sämpylät jäähtymään hetkeksi ennen tarjoilua. Tarjoile sämpylät herkullisen meijerivoin kera.
Valmis!

Ainekset

Sämpylät
Hiivaa
25 g
2 dl
1 dl
2 rkl
Suolaa
Vehnäjauhoja
7 dl
Vatkattu kananmuna voiteluun
1
Seesaminsiemeniä, kurpitsansiemeniä, unikonsiemeniä
1 dl
Päälle
50 g
Lisää herkullisia ideoita