Gluteenittomat sämpylät

Gluteenittomat sämpylät

Gluteenittomat sämpylät maistuvat kaikille. Kannattaa tehdä kerralla isompi määrä ja pakastaa. Sämpylöistä voi valmistaa vaikkapa herkullisia hampurilaisia.

Tee näin:

  • Murenna hiiva kulhoon, lisää lämmin vesi ja sulatettu voi.
  • Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää ne sitten nesteeseen koko ajan sekoittaen.
  • Lisää munat ja hunaja ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
  • Anna taikinan nousta n. 30 min.
  • Kuumenna uuni 200°.
  • Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle. Jauhota kädet kaurajauholla. Jaa taikina 12 osaan ja muotoile niistä varovaisesti pyöreitä pullia, vaivaamatta niitä.
  • Kohota sämpylät leivinpaperilla vuoratulla pellillä noin 10 min.
  • Voitele sämpylät munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  • Paista uunin keskiosassa noin 20 min.
  • Anna jäähtyä ritilällä.
Valmis!
Vinkki

Kannattaa tutustua myös muihin gluteenittomiin resepteihin.

Ainekset

Ainekset
Hiivaa
50 g
15 g
Lämmintä vettä max 37 °
7 dl
Kaurajauhoja
3½ dl
Riisijauhoja
3½ dl
Perunajauhoja
1½ dl
FiberHusk-jauhetta
½ dl
Pofiber jauhe
½ dl
Suolaa
2 tl
Kananmunia
2
Juoksevaa hunajaa
2 rkl
Kananmuna voiteluun
1
Seesaminsiemeniä
3 rkl