Gluteenittomat sämpylät

Gluteenittomat sämpylät

Arvioi

(4)

Gluteenittomat sämpylät maistuvat kaikille. Kannattaa tehdä kerralla isompi määrä ja pakastaa. Sämpylöistä voi valmistaa herkullisia hampurilaisia.

Ainekset

Annokset

Ainekset

  • 50 g hiivaa
  • 15 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 7 dl lämmintä vettä max 37 °
  • 3½ dl kaurajauhoja
  • 3½ dl riisijauhoja
  • 1½ dl perunajauhoja
  • ½ dl FiberHusk-jauhetta
  • 2 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 kananmuna voiteluun
  • 3 rkl seesaminsiemeniä

Tee näin:

Tee näin:

Murenna hiiva kulhoon, lisää lämmin vesi ja sulatettu voi. Lisää keskenään sekoitettu kuiva-aineet nesteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää munat ja hunaja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinasta jää melko löysä. Anna taikinan nousta n. 30 min. Kuumenna uuni 200°. Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle. Jauhota kädet kaurajauholla. Jaa taikina 12 osaan ja muotoile niistä varovaisesti pyöreitä pullia, vaivaamatta niitä. Kohota sämpylät leivinpaperilla vuoratulla pellillä noin 10 min. Voitele sämpylät munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista uunin keskiosassa noin 20 min. Anna jäähtyä ritilällä.

Vinkki

Kannattaa tutustua myös muihin gluteenittomiin
resepteihin.