Aivan yhtä herkullinen

Gluteeniton ruokavalio

Gluteeniton ruokavalio karsii ruoka-aineista pois kaikki vehnänsukuiset viljat kuten vehnän, ohran ja rukiin. Tutustu gluteenittomiin resepteihin!

Gluteeniton ruokavalio karsii ruoka-aineista pois kaikki vehnänsukuiset viljat kuten vehnän, ohran ja rukiin. Tutustu herkullisiin gluteenittomiin resepteihin!

Gluteenittomalla ruokavaliolla on perinteisesti hoidettu keliakiaa, mutta viime aikoina se on kasvattanut suosiotaan myös ei-keliaakikkojen keskuudessa. Käytännössä gluteeniton ruokavalio karsii pois sallituista ruoka-aineista kaikki vehnänsukuiset viljat kuten vehnän, ohran ja rukiin. Luontaisesti gluteenittomia viljalajeja ovat muun muassa kaura, riisi, tattari, hirssi, maissi, amarantti ja kvinoa. Ruokakaupoista löytyy erilaisia gluteenittomia jauhosekoituksia, joilla voit korvata esimerkiksi vehnäjauhot. Nykyään moni resepti voidaan muokata gluteenittomaksi, joten gluteeniton ruokavalio ei ole enää iso ongelma keittiön puolella.

Gluteenittomat reseptit vaativat taakseen hieman enemmän kehitystä, jotta esimerkiksi taikinoiden koostumus saadaan sopivaksi. Olemme kehittäneet gluteenittomia herkkuja vaihtoehdoiksi vehnän välttelijöille. Kokeile vaikkapa mehevää gluteenitonta pestopiirakkaa tai herkullista kestosuosikkia – gluteenitonta juustopiirakkaa. Molemmat piirakat toimivat maukkaina iltapaloina salaatin kanssa, kahvipöydässä tai vaikkapa brunssipöydässä.

Resepteistämme löytyy myös muuta tarjottavaa brunssille. Gluteenittomat vohvelit maistuvat kaikille, eikä eroa tavallisiin vohveleihin huomaa. Herkullinen gluteeniton pannukakku valmistuu nopeasti uunissa samanaikaisesti, kun teet muita tarjottavia. Kokoa pöytään täytteiksi kermavaahto, tuoreita marjoja, hedelmiä, hunajaa ja siirappia. Suussa sulavan herkullinen gluteeniton mutakakku kruunaa brunssin. Koristele kakku tomusokerilla, tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä.

Meidän resepteistämme löydät myös gluteenittoman version mokkapaloista ja herkullisen gluteenittoman juustokakun. Meiltä löytyy myös gluteeniton täytekakkupohja, jonka haluat täyttää oman makusi mukaan.

Tutustu gluteenittomiin resepteihimme!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat