Gluteeniton juustopiirakka

Gluteeniton juustopiirakka

1 tunti
Gluteeniton juustopiirakka on herkullinen tarjottava, joka sopii syötäväksi salaatin kanssa. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita tekemään gluteeniton juustopiirakka ja valmista ensiksi piirakkapohja. Paloittele voi, nypi piirakkataikinan ainesosat nopeasti keskenään.
  • Painele piirakkataikina reunoja myöten piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
  • Laita piirakkapohja jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
  • Laita uuni lämpenemään 200°C asteeseen.
  • Pistele haarukalla reikiä piirakkapohjaan. Esipaista gluteenittoman juustopiirakan pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.
  • Sekoita kananmunat ja kerma keskenään.
  • Lisää juustoraaste seoksen joukkoon.
  • Kaada juustotäyte piirakkavuokaan pohjan päälle.
  • Paista gluteeniton juustopiirakka uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
  • Ota valmis gluteeniton juustopiirakka uunista ja anna sen jäähtyä ainakin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Pohja
75 g
Mantelijauhoja
4½ dl
Psyllium-jauhetta
3 rkl
Kananmuna
1
Suolaa
½ tl
Juustotäyte
Kananmunia
3
3 dl
Arla® Hillitön Gouda -juustoa tai Arla Tolkuton Cheddar -juustoa raasteena
6 dl
Lisää herkullisia ideoita