Riisipuuropannacotta

Riisipuuropannacotta

Jäikö riisipuuroa yli? Mukaan hieman sahramia ja jogurttia, ja helppo riisipuuropannacotta on valmis! Erinomainen jälkiruoka hetkeen kuin hetkeen.

Tee näin:

  • Sekoita tomusokeri, sahrami ja jogurtti kylmän puuron joukkoon. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet pois. Sekoita siemenet puuroon. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Nosta liivatelehdet kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita 2 rkl puuroa liivatteen joukkoon. Lisää loput puurosta pienissä erissä. Kaada puuro kostutettuihin annosvuokiin ja laita jääkaappiin kolmeksi tunniksi. Kuori päärynät ja poista siemenet. Paloittele. Keitä päärynänpalasia glögin, sokerin ja sitruunamehun kanssa, kunnes ne pehmenevät. Jäähdytä päärynäpalaset liemessä. Tarjoa panna cotta päärynöiden ja glögiliemen kera. Koristele mantelilastuilla.
Valmis!

Ainekset

Valmista riisipuuro
500 g
Sokerikuorrute
3 rkl
Sahrami, n. 0.25 g
½ pkt
Arla Ingman Luonnonjogurttia
2 dl
Vaniljatanko
1
Liivatelehteä
4
Glögipäärynät
Kiinteää päärynöitä
2
Vaaleaa glögi
4 dl
Sokeria
1 dl
Sitruunamehu
1
Koristeluun
Paahdettuja mantelilastu
2 rkl