Gluteenittomat Runebergin tortut

Gluteenittomat Runebergin tortut

50 minuuttia
Gluteenittomat Runebergin tortut sopivat myös keliaakikoille ja gluteenia vältteleville. Gluteenittomat Runebergin tortut on helppo valmistaa. Kokeile!

Tee näin:

  • Valmista gluteenittomien Runebergin torttujen taikina. Vaahdota voi ja sokeri yleiskoneella isossa kulhossa.
  • Lisää kananmunat yksitellen joukkoon.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Lisää kuivista aineista noin puolet taikinaan. Lisää kerma. Lisää loput kuivat aineet. Lisää lopuksi karvasmanteli- ja rommitiiviste.
  • Voitele paistovuoat voilla ja pyörittele piparimurska vuokiin. Karista ylimääräiset pois. Täytä taikinalla jättäen kolmasosan vuoasta vajaaksi. Paista gluteenittomien Runebergin tortut 185 C asteisessa uunissa koosta riippuen 15–20 minuuttia.
  • Sekoita paiston aikana kostutusta varten sokeriliemi.
  • Nosta pois vuoasta ja kostuta gluteenittomat Runebergin tortut. Anna jäähtyä rauhassa ennen koristelua.
  • Koristele gluteenittomat Runebergin tortut pursottamalla sokerikuorrutetta ympyräksi torttujen päälle ja lusikoi keskelle hilloa.
  • Tarjoile gluteenittomat Runebergin tortut kahvin kanssa tai jälkiruuaksi.
Valmis!

Ainekset

Gluteenittomat Runebergin tortut
200 g
Sokeria
250 g
Kananmunia
3
1 dl
Leivinjauhetta
2 tl
Gluteenitonta gluteenitonta jauhoseosta
5 dl
Piparkakkumaustetta
2 rkl
Karvasmanteliöljyä
2 tippaa
Rommitiivistettä
2 tippaa
Voiteluun
Murskattuja gluteenittomia piparkakkua
Sokeriliemi
Vettä
2 dl
Sokerikuorrute
4 rkl
Rommitiivistettä
2 tippaa
Koristeluun
Vadelmahilloa
Pursotettavaa sokerikuorrute
Lisää herkullisia ideoita