Gluteeniton Mac'n'cheese

Gluteeniton Mac'n'cheese

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(6)

Jenkkiklassikko mac'n'cheese on yhtä herkullinen myös gluteenittomana versiona. Juustokastikkeeseen voit hävittää kaikki jääkaapin juustonkannikat – myös sinihomejuusto on omiaan tässä ruoassa! Tarjoile juustomakaronin kanssa raikasta salaattia ja iso lasi kylmää maitoa.

Ainekset

Annokset
  • 1 l keitettyä gluteenitonta makaronia
  • 2 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 rkl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 6 dl Arla Vanhanajan luomutäysmaitoa vanhanajan täysmaitoa Suomesta
  • 150 g Arla Emmental Mustaleimaa raastettuna
  • 150 g Castello Daringly Different Monastery -juustoa
  • 2 tl dijonsinappia
  • muutama tippa worcestershirekastiketta
  • cayennepippuria
  • suolaa
  • mustapippuria

Tee näin:

Tee näin:

Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon gluteeniton jauhoseos ja sitten hitaasti valuttaen ja koko ajan vispaten maito. Anna kastikkeen kuumentua kiehuvaksi ja keittele jatkuvasti sekoitellen noin 20 minuutin ajan, kunnes jauhoseos on kypsynyt. Sekoita joukkoon juustoraasteet (säästä kourallinen ruoan viimeistelyyn) ja anna sulaa. Mausta dijon-sinapilla, Worcestershire-kastikkeella, cayennepippurilla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon kypsät makaronit ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle loput juustoraasteet. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta on kauniin paistuneen värinen. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki

Tämän reseptin on meille suunnitellut Hannan Soppa –blogin Hanna (http://hannansoppa.com/