Gluteeniton mutakakku

Gluteeniton mutakakku

Gluteeniton mutakakku on suklaakakku, joka on pehmeä keskeltä. Gluteeniton mutakakku maistuu uskomattoman hyvältä. Tarjoile mutakakku kermavaahdon kera!

Tee näin:

Gluteeniton mutakakku
  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Aloita gluteeniton mutakakku taikinan valmistuksesta. Sekoita ensin keskenään sokeri, vaniljasokeri, kaakao ja jauhot.
  • Lisää joukkoon munat ja voi, ja sekoita seos tasaiseksi ja ilmavaksi. Lisää joukkoon pähkinät ja vaahtokarkit.
  • Voitele halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjakakkuvuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla. Kaada taikina muottiin.
  • Paista gluteeniton mutakakku uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Anna mutakakun jäähtyä ennen tarjoilua.
  • Siivilöi tomusokeri kakun päälle. Tarjoile gluteeniton mutakakku kermavaahdon kera.
Valmis!

Ainekset

Gluteeniton mutakakku
Sokeria
2 dl
Vaniljasokeria
5 tl
Kaakaota
1 dl
Gluteenittomia jauhoa (esim. perunajauhoja)
2 dl
Kananmunia
2
150 g
Saksanpähkinöitä hienonnettuna
1½ dl
Pieniä vaahtokarkkia
2½ dl
Lisäksi
Kookoshiutale
Sokerikuorrute
2 dl
Lisää herkullisia ideoita