Gluteenittomat korvapuustit

Gluteenittomat korvapuustit

60+ min
Mehevät gluteenittomat korvapuustit sopivat myös keliaakikolle, eikä voin ja sokerin kanssa olla säästelty. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Gluteenittomat korvapuustit
  • Valmista ensiksi gluteenittomien korvapuustien taikina. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murustele hiiva leivontakulhoon ja sekoita maito hiivan kanssa, kunnes se on liuennut.
  • Kuutioi voi pienemmiksi paloiksi ja lisää maidon sekä hiivan sekaan. Lisää joukkoon psyllium, sokeri, kardemumma, kananmuna, suola ja puolet gluteenittomasta jauhosta.
  • Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, kunnes se on kiiltävä ja tasainen. Lisää loput jauhot vaivauksen aikana. Anna taikinan kohota liinan alla noin 1 tunnin ajan.
  • Sekoita gluteenittomien korvapuustien täyte pienessä kulhossa.
  • Ota taikina esille jauhotetulle leivinpaperille ja vaivaa sitä kevyesti. Kauli taikinasta suorakulmainen levy. Levitä täyte ja rullaa taikina ylös pitkältä sivulta. Leikkaa taikinarullasta korvapuusteja.
  • Aseta gluteenittomat korvapuustit leikattu pinta ylöspäin paperisiin pullavuokiin. Anna korvapuustien kohota leivinpaperin alla noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Voitele gluteenittomat korvapuustit kananmunalla ja ripottele korvapuustien päälle raesokeria.
  • Paista gluteenittomat korvapuustit uunin keskitasolla noin 6–8 minuuttia. Anna korvapuustien jäähtyä ritilällä leivinpaperin alla ennen tarjoilua.
  • Tarjoile gluteenittomat korvapuustit kylmän maidon, kahvin tai teen kanssa.
Valmis!

Ainekset

Gluteenittomat korvapuustit
5 dl
Hiivaa
50 g
150 g
Psyllium-jauhetta
2 rkl
Sokeria
1½ dl
Kardemummansiementä
1 rkl
Suolaa
1 tl
Gluteenitonta jauhoseosta (750 g)
1½ l
Täyte
150 g
Sokeria
3 rkl
Kanelia
2 rkl
Koristelu
Kananmuna
1
Raesokeria
Lisää herkullisia ideoita