Gluteenittomat browniet

Gluteenittomat browniet

1 tunti
Gluteenittomat browniet ovat suussa sulavia ja valmistuvat helposti – kokeile vaikka itse! Tarjoile gluteenittomat browniet kermavaahdon kera.
https://www.arla.fi/reseptit/gluteenittomat-browniet/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan gluteenittomat browniet ja laita uuni lämpenemään 175°C asteeseen.
  • Vuoraa noin 20 x 30 cm -kokoinen uunivuoka leivinpaperilla.
  • Pilko hasselpähkinät.
  • Sulata voi ja sekoita kaakaojauheen kanssa.
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään.
  • Sekoita kaakaoseos, vaniljajauhe, pähkinät ja mantelimaito leivinjauheen kanssa.
  • Levitä taikina vuokaan.
  • Paista gluteenittomat browniet uunin keskiosassa 25-30 min.
  • Ota browniet uunista, anna niiden jäähtyä ja leikkaa sopivan kokoisiksi neliöiksi.
  • Tarjoile gluteenittomat browniet kuohkean kermavaahdon ja tuoreiden mansikoiden kera.
Valmis!

Ainekset

250 g
Paahdettuja hasselpähkinöitä
100 g
Kaakaota
2 dl
Kananmunia
4
Hienosokeria
1½ dl
Suolaa
½ tl
Vaniljajauhetta
2 tl
Mantelimaitoa tai hasselpähkinämaitoa
2 dl
Leivinjauhe
½ tl
Lisää herkullisia ideoita