Riisipihvit

Riisipihvit

Riisipihvit on herkullinen ja ravitseva vaihtoehto kasvissyöjälle! Resepti on myös luontaisesti gluteeniton.

Tee näin:

Riisipihvit
  • Sekoita riisipihvien ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi ja laita seos jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Muotoile kostutetuilla käsillä seoksesta 14 suurta palloa. Kierittele pallot jauhossa ja litistä pihviksi. Paista pannulla öljyssä. Tarjoa tomaattikastikkeen ja salaatin kera.
Tomaattikastike
  • Kuumenna voi kattilassa, lisää valkosipuli, juustokumina, paprika ja chili. Kuullota nopeasti ja lisää tomaattimurska. Keitä kohtalaisella lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää kerma ja keitä kokoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valmis!

Ainekset

Riisipihvien taikina
L irtonaista riisi (parboiled, n. 3,5 dl raakana)
1
Maustamatonta tuorejuustoa
150 g
Sipuleita silputtuna
2
Varsiselleri pilkottuna
1
Erilaisia tuoreita yrttejä silputtuna
2 dl
Soijakastiketta
2 tl
Kananmunia
3
½ dl
Gluteenittomia korppujauhoa
1½ dl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
Tomaattikastike
10 g
Valkosipulinkynttä puserrettu
2
Kokonaista jeera
¼ tl
Punaista paprika pieninä kuutioina
100 g
Punainen chili silputtuna
½
Tomaattimurskaa (n. 400 g)
1 tlk
Kasvisfondi
½ dl
Suolaa
¼ tl
1 dl
Riisipihvit
Gluteenittomia jauhoja (n. 1 dl)
60 g
Oliiviöljyä
3 rkl
Lisäksi
Vihreää salaatteja
300 g