Riisipihvit

Riisipihvit

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Riisipihvit on herkullinen ja ravitseva vaihtoehto kasvissyöjälle! Resepti on myös luontaisesti gluteeniton.

Ainekset

Annokset

Riisipihvien taikina

  • 1 l irtonaista riisiä (parboiled, n. 3,5 dl raakana)
  • 150 g Arla maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 sipulia silputtuna
  • 1 lehtisellerin varsi pilkottuna
  • 2 dl erilaisia tuoreita yrttejä silputtuna
  • 2 tl soijakastiketta
  • 3 kananmunaa
  • ½ dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 1½ dl gluteenittomia korppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria

Tomaattikastike

  • 10 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 puserrettua valkosipulinkynttä
  • ¼ tl kokonaista juustokuminaa
  • 100 g punaista paprikaa pieninä kuutioina
  • ½ punaista chiliä silputtuna
  • 1 tlk tomaattimurskaa (n. 400 g)
  • ½ dl kasvislientä
  • ¼ tl suolaa
  • 1 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta

Riisipihvit

  • 60 g gluteenittomia jauhoja (n. 1 dl)
  • 3 rkl oliiviöljyä

Lisäksi

  • 300 g vihreää salaattia

Tee näin:

Tee näin:

Riisipihvit: Sekoita riisipihvien ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi ja laita seos jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Tomaattikastike: Kuumenna voi kattilassa, lisää valkosipuli, juustokumina, paprika ja chili. Kuullota nopeasti ja lisää tomaattimurska. Keitä kohtalaisella lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää kerma ja keitä kokoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Riisipihvien valmistus: Muotoile kostutetuilla käsillä seoksesta 14 suurta palloa. Kierittele pallot jauhossa ja litistä pihviksi. Paista pannulla öljyssä. Tarjoa tomaattikastikkeen ja salaatin kera.