Gluteeniton juustocrème-pekoni quiche

Gluteeniton juustocrème-pekoni quiche

Gluteeniton juustocrème-pekoni quiche on näppärä suolainen piirakka, jonka valmistamiseen et tarvitse jauhoja. Piirakka saa pehmeän makunsa juustocrèmen sekä pekonin yhdistelmästä. Juustocrème-pekoni piirakka sopii loistavasti esimerkiksi lounaalle tai täyttäväksi pikkusuolaiseksi herkuksi erilaisiin juhliin.
Arvioi (2)

Minun arvosanani

Gluteeniton juustocrème-pekoni quiche

Gluteeniton juustocrème-pekoni quiche on näppärä suolainen piirakka, jonka valmistamiseen et tarvitse jauhoja. Piirakka saa pehmeän makunsa juustocrèmen sekä pekonin yhdistelmästä. Juustocrème-pekoni piirakka sopii loistavasti esimerkiksi lounaalle tai täyttäväksi pikkusuolaiseksi herkuksi erilaisiin juhliin.

Reseptistä valmistuu 20 annosta

Pohja

  • 500 g Arla Mozzarella-Edam-raastetta
  • 100 g auringonkukansiemeniä

Täyte

  • 500 g Arla juustocrémeä (huom. vain suurkeittiövalikoimissa)
  • 5 dl Arla kuohukermaa
  • 10 kananmunaa
  • 750 g pekonia
  • 300 g purjosipulia
  • 50 g valkosipulia
  • 30 g suolaa
  • mustapippuria myllystä

Ohjeet

Pohja: Vuoraa hyvin rasvattu gn-vuoka leivinpaperilla ja jaa juustoraaste tasaisesti pakin pohjalle. Ripottele siemenet juustoraasteen päälle ja laita ”pohja” 200 asteiseen uuniin paahtumaan n. 12 minuutiksi, kunnes juusto on kunnolla gratinoitunut. Anna pohjan jäähtyä sen aikaa, kun teet täytteen. Täyte: Paista pekoni, suikaloitu purjo ja hienonnettu valkosipuli pannulla kypsiksi ja valuta lävikössä ylimääräinen rasva pois. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pekoni-sipulisekoitus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle ja kaada täyte pakkiin. Paista 160 asteisessa uunissa n. 35-45 minuuttia, kunnes täyte on kunnolla hyytynyt. Jäähdytä ja leikkaa 20:een palaan.