Gluteeniton juustocrème-pekoni quiche

Gluteeniton juustocrème-pekoni quiche

Gluteeniton juustocrème-pekoni quiche on näppärä suolainen piirakka. Gluteeniton piirakka saa pehmeän makunsa juustocrèmen sekä pekonin yhdistelmästä.

Tee näin:

Pohja
  • Vuoraa hyvin rasvattu gn-vuoka leivinpaperilla ja jaa juustoraaste tasaisesti pakin pohjalle. Ripottele siemenet juustoraasteen päälle ja laita ”pohja” 200 asteiseen uuniin paahtumaan n. 12 minuutiksi, kunnes juusto on kunnolla gratinoitunut. Anna pohjan jäähtyä sen aikaa, kun teet täytteen.
Täyte
  • Paista pekoni, suikaloitu purjo ja hienonnettu valkosipuli pannulla kypsiksi ja valuta lävikössä ylimääräinen rasva pois. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pekoni-sipulisekoitus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle ja kaada täyte pakkiin. Paista 160 asteisessa uunissa n. 35-45 minuuttia, kunnes täyte on kunnolla hyytynyt. Jäähdytä ja leikkaa 20:een palaan.
Valmis!

Ainekset

Pohja
500 g
Auringonkukansiemeniä
100 g
Täyte
Arla juustocrémeä (huom. vain suurkeittiövalikoimissa)
500 g
5 dl
Kananmunaa
10
Pekonia
750 g
Purjosipulia
300 g
G valkosipulia
50
G suolaa
30
Mustapippuria myllystä
Lisää herkullisia ideoita