Gluteenittomat muffinssit

Gluteenittomat muffinssit

Gluteenittomat muffinssit voit maustaa oman maun mukaan. Tässä reseptissä muffinssit maustetaan suklaalla, mustikoilla ja sitruunankuorella. Kokeile!
https://www.arla.fi/reseptit/gluteenittomat-muffinssit/

Tee näin:

Gluteenittomat muffinssit
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Aloita gluteenittomat muffinssit taikinan valmistuksesta. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri huokoiseksi sähkövatkaimella. Lisää yksi muna kerrallaan ja vatkaa munien lisäämisen välissä.
  • Sekoita jauhoseos leivinjauheen, vaniljasokerin ja suolan kanssa kulhoon.
  • Kaada jauhoseos ja maito vähän kerrallaan voiseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää muffinssitaikinaan suklaa, mustikat ja sitruunankuori.
  • Lusikoi taikinaa 12 muffinssivuokaan. Paista gluteenittomat muffinssit uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  • Tarjoile gluteenittomat muffinssit lämpiminä jälkiruokapöydässä.
Valmis!
Vinkki

Voit jättää muffinssien maustamisen sikseen ja lisätä kunkin valmiin muffinssin päälle muutaman vadelman, raparperinpalan tai omenaviipaleen, jotka on pyöritelty sokerissa ja kanelissa.

Ainekset

Gluteenittomat muffinssit
125 g
Sokeria
2 dl
Kananmunia
2
Gluteeniton jauhoseos
4 dl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Suolaa
1 tl
1 dl
Ehdotuksia muffinssien maustamiseen
Suklaa hienonnettuna
100 g
Mustikoita
3 dl
Sitruuna (sen raastettu kuori)
1
Lisää herkullisia ideoita