
Parsakaali-sinihomejuustopiirakka
Gluteeniton parsakaali-sinihomejuustopiirakka on tattarijauhoista tehty suolainen leivonnainen klassisilla täytteillä!
Ainekset
Reseptistä valmistuu 4 annosta
-
100 g Arla Meijerivoita
- 2½ dl tattarijauhoja
-
¾ dl Arla Lempi maitorahkaa
Täyte
- 250 g parsakaalia
- 3 kananmunaa
- 1 dl Arla kuohukermaa
-
1¾ dl Arla Lempi maitorahkaa
- ½ tl suolaa
- 1 ripaus mustapippuria
- 140 g Castello Blue Sinihomejuustoa
Tee näin:
Tee näin:
Nypi yhteen voi ja jauhot, mureaksi massaksi. Lisää rahka ja työstä nopeasti taikinaksi. Painele taikina vuokaan, jossa on irrotettava vanne, noin 24 cm halkaisijaltaan. Anna levätä jääkaapissa 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Leikkaa parsakaali pieniksi paloiksi. Keitä 1 minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Vatkaa kananmunat, kerma, rahka, suola ja pippuri. Pistele piirakkapohjaan haarukalla reikiä ja esipaista uunin keskiosassa 10 minuuttia. Levitä parsakaalin palat pohjan päälle ja murenna sinihomejuusto päälle. Kaada päälle munaseos. Paista uunin keskiosassa noin 40 minuuttia.