250 Kcal
Jauhoja
|
9 dl |
---|---|
Kuivahiiva
|
11 g |
Suolaa
|
1 tl |
Sokeria
|
1 dl |
Kanelia
|
1 tl |
Maustemitallinen Kuivattua inkivääriä
|
|
50 g | |
3 dl | |
Kananmuna
|
1 |
Rusinoita
|
100 g |
Kuivattuja karpaloita
|
100 g |
Jauhoa
|
2 rkl |
---|---|
Vettä
|
2 rkl |
Vispattu kananmuna
|
1 |
Tämä hedelmäinen sämpylä, jonka hienovarainen makeus ja ainutlaatuinen maustesekoitus ovat peräisin jo 1300-luvulta, ja on yhtä perinteinen englantilainen nautinto kuin iltapäivätee. Aikoinaan sitä pidettiin liian erikoisena syötäväksi joka päivä (kuningatar Elisabet I rajoitti sen myynnin pitkäperjantaihin, jouluun ja hautajaisiin), mutta nykyään keskiverto britti syö 4,5 hot cross bunsia joka pääsiäisviikonloppu.
Kun on kyse leivonnaisista, mikään ei ole yhtä hyvää kuin kotitekoinen. Hot cross buns ei ole poikkeus. Ne ovat suhteellisen helppoja valmistaa, ja ensimmäinen plussa kotona valmistamisessa on niiden huumaavan makea ja mausteinen tuoksu, joka leijailee leivontapäivänä joka huoneessa. Voit herkutella ne uunituoreina, kuumina, ihanan kuohkeina ja voilla voideltuina: se on herkullinen kokemus, jota ei yksinkertaisesti voi ostaa kaupasta.
Odota, että ne jäähtyvät kokonaan, ennen kuin siirrät ne ilmatiiviiseen astiaan. Voit säilyttää niitä viileässä ja kuivassa paikassa enintään kolme päivää. Jos olet tehnyt suuremman erän, voit säilyttää niitä myös pakastimessa jopa kuukauden ajan. Sulatat ne yksinkertaisesti huoneenlämmössä olevalla ritilällä noin tunnin ajan.
Syömällä hot cross buns -pääsiäispullat tuoreena uunista saat parhaan mahdollisen kokemuksen pehmeästä ja mausteisesta herkusta. Jos pystyit säästämään niitä myöhemmäksi, voit joko laittaa ne takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi tai jakaa ne kahtia, voidella kumpikin puolikas voilla ja paahtaa ne rapeiksi.
Lässähtäneeseen taikinaan voi olla useita syitä. Aloita ainesosista ja tarkista hiivan parasta ennen -päiväys. Kaikki, mikä on lähellä tätä päivämäärää tai sen jälkeen, ei ole enää niin hyvää kohottamaan taikinaa riittävästi. Syyllinen voi olla myös liian vähän vaivattu taikina, ja yleinen nyrkkisääntö on, että taikinaa vaivaa noin viisi minuuttia. Varmista lopuksi, että taikinan nostatuspaikka on tarpeeksi lämmin hiivan kasvulle, 24-26 °C on ihanteellinen lämpötila.
Tämä voi johtua sekä liiallisesta että liian vähäisestä vaivaamisesta. Hyvä ohje on vähintään viisi, mutta enintään 10 minuutin vaivaaminen.
Säilytä ne ilmatiiviissä astiassa, niin ne säilyvät kevyinä ja kuohkeina jopa kolme päivää.