Hot cross buns eli pääsiäispullat

Hot cross buns eli pääsiäispullat

60+ min
Hot cross buns eli pääsiäispullat ovat mausteisia vehnäpullia, joissa on kuivattuja hedelmiä ja kuorrute. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita hot cross bunsien eli pääsiäispullien valmistus taikinasta.
  • Sekoita kaikki kuivat ainekset taikinakulhoon.
  • Sulata voi ja lisää maito. Anna jäähtyä noin 37 asteeseen.
  • Yhdistä maitoseos, muna ja kuivat ainekset taikinaksi. Vaivaa taikina tasaiseksi noin 5 minuutin ajan.
  • Peitä kulho leivinliinalla ja jätä taikina kohoamaan 30 minuutiksi.
  • Kauli taikina jauhotetulla pöydällä. Ripottele rusinoita ja karpaloita kaulitun taikinan päälle.
  • Rullaa taikina pitkoksi, leikkaa 15 osaan ja muotoile pyöreitä pullia.
  • Aseta hot cross bunsit eli pääsiäispullat leivinpaperille ja anna niiden kohota vielä 40 minuuttia.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Sekoita jauhot ja vesi yhteen ristikuorrutetta varten. Kun seos on tasainen, laita sen pursotinpussiin tai pakastepussiin.
  • Pursota ristikuvio pullien päälle ja kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  • Voitele hot cross bunsit eli pääsiäispullat vispatulla kananmunalla heti, kun pullat tulevat uunista.
  • Anna pullien jäähtyä hetki. Nauti pääsiäispullat lämpiminä voin kanssa.
Valmis!

Ravintosisältö

250 Kcal

Ainekset

Hot cross buns eli pääsiäispullat
Jauhoja
9 dl
Kuivahiivaa
11 g
Suolaa
1 tl
Sokeria
1 dl
Kanelia
1 tl
Kuivattua inkivääriä
1 maustemitallinen
50 g
3 dl
Kananmuna
1
Rusinoita
100 g
Kuivattuja karpaloita
100 g
Ristikuorrute
Jauhoja
2 rkl
Vettä
2 rkl
Vispattu kananmuna
1
Lisää herkullisia ideoita
Pääsiäisleipä
60+ min
Pääsiäisleipä
(1)
Sitruunapiiras
35 minuuttia
Sitruunapiiras
(4)