Pääsiäisleipä

Pääsiäisleipä

60+ min
Pääsiäisleipä on pehmeä pulla, josta saat helposti muotoiltua myös pääsiäispupun mallisen. Pääsiäisleipä koristellaan unikonsiemenillä. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/paasiaisleipa/

Tee näin:

  • Aloita pääsiäisleivän valmistus murskaamalla hiiva kulhoon. Sulata voi ja kuumenna maito korkeintaan 37 asteiseksi.
  • Kaada lämmitetty maito hiivan päälle, lisää suola, hunaja ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaa tasaisesti. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
  • Ota taikina esille jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa taikina 36 osaan ja muotoile paloista soikeat pullat. Aseta pääsiäisleivät leivinpaperille pellin päälle.
  • Seuraavaksi muotoile pääsiäisleivistä pääsiäispupun malliset. Leikkaa kaksi pitkää viiltoa leipää pitkin pääsiäispupun korviksi. Painele unikonsiemenistä pääsiäispupulle silmät.
  • Anna pääsiäisleipien kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
  • Lämmitä uuni 225-asteiseksi.
  • Voitele pääsiäisleivät kananmunalla ja kypsennä uunin keskitasolla 5–8 minuuttia.
  • Anna leipien jäähtyä ritilällä.
  • Tarjoile pääsiäisleipä teen kanssa.
Valmis!
Vinkki

Voit muotoilla pääsiäisleivistä myös ristipullan näköisiä. Jaa tällöin 2/3 taikinasta 36 pullaan. Aseta pullat leivinpaperille pellin päälle ja anna kohota 20 minuuttia. Sudi pullat kananmunalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Muotoile lopputaikinasta todella ohuita kaistaleita, jotka leikataan 7-8 cm pitkiksi paloiksi ja asetetaan ristikkäin kiinni jokaiseen pullaan. Voitele pääsiäisleivät munalla. Paista pääsiäisleipiä uunin keskitasolla 5-8 minuuttia. Anna pääsiäisleipien jäähtyä ritilällä.

Ravintosisältö

70 Kcal

Ainekset

Pääsiäisleipä
Hiivaa
25 g
50 g
3 dl
Suolaa
1½ tl
Hunajaa
1 rkl
Jauhoja
8 dl
Sinisiä unikonsiemeniä
1 tl
Kananmuna
1
Lisää herkullisia ideoita
Lusikkaleivät
1 tunti
Lusikkaleivät
(4)
Baba
Baba
(3)