Baba

Baba

Baba eli pääsiäispulla kuuluu ortodoksiseen pääsiäiseen, ja sen kanssa nautitaan usein pashaa. Paista baba korkeassa vuuassa tai useita pieniä muffinssipellillä.

Tee näin:

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  • Lisää joukkoon suola, sokeri ja vehnäjauhot.
  • Anna taikinajuuren tekeytyä noin 20 minuuttia lämpimässä paikassa.
  • Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää munavaahto taikinajuuren joukkoon.
  • Lisää myös sukaatit, rouhitut mantelit ja mausteet.
  • Alusta taikina lisäämällä loput jauhot ja viimeiseksi pehmennyt voi.
  • Jaa taikina voideltuihin muffinssipellin koloihin. Täytä kolot noin puolilleen ja anna taikinan kohota vielä 15-20 min.
  • Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Valmista kostutusliemi kuumentamalla vesi kattilassa ja liuottamalla sokeri nesteen joukkoon. Purista liemen joukkoon myös puolikkaan sitruunan mehu.
  • Kun valmiit babat ovat vielä muffinssipellin koloissa, kostuta ne liemellä.
  • Irrota babat koloistaan.
  • Sekoita tomusokeri sitruunasta puristettuun mehuun ja koristele hieman jäähtyneet babat kastikkeella.
Valmis!
Vinkki

Tämän perinteikkään pääsiäisohjeen on meille tehnyt Köökistä kajahtaa -blogin Maija.

Ainekset

Taikinajuuri
2 dl
Hiivaa
25 g
Suolaa
½ tl
Sokeria
1 rkl
Karkeita vehnäjauhoa
2 dl
Munavaahto
Kananmunia
4
Sokeria
1 dl
Taikina
Sukaatteja
65 g
Rouhittuja manteleita
25 g
Kardemummaa
2 tl
Vaniljasokeria
2 tl
Karkeita vehnäjauhoja
5 dl
150 g
Kostutus ja koristelu
Vettä
1 dl
Sokeria
1 dl
Sitruunamehu
½
Sokerikuorrute
4 rkl
Sitruunamehua
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita