Baba

Baba

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Baba eli pääsiäispulla kuuluu ortodoksiseen pääsiäiseen, ja sen kanssa nautitaan usein pashaa. Paista baba korkeassa vuuassa tai useita pieniä muffinssipellillä.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Reseptistä valmistuu 24 kpl

Taikinajuuri

Munavaahto

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria

Taikina

  • 65 g sukaatteja
  • 25 g rouhittuja manteleita
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 5 dl karkeita vehnäjauhoja
  • 150 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi

Kostutus ja koristelu

  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • 4 rkl tomusokeria
  • 2 rkl sitruunamehua

Tee näin:

Tee näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon suola, sokeri ja vehnäjauhot. Anna taikinajuuren tekeytyä noin 20 minuuttia lämpimässä paikassa. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munavaahto taikinajuuren joukkoon. Lisää myös sukaatit, rouhitut mantelit ja mausteet. Alusta taikina lisäämällä loput jauhot ja viimeiseksi pehmennyt voi. Jaa taikina voideltuihin muffinssipellin koloihin. Täytä kolot noin puolilleen ja anna taikinan kohota vielä 15-20 min. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Valmista kostutusliemi kuumentamalla vesi kattilassa ja liuottamalla sokeri nesteen joukkoon. Purista liemen joukkoon myös puolikkaan sitruunan mehu. Kun valmiit babat ovat vielä muffinssipellin koloissa, kostuta ne liemellä. Irrota babat koloistaan. Sekoita tomusokeri sitruunasta puristettuun mehuun ja koristele hieman jäähtyneet babat kastikkeella.

Vinkki

Tämän perinteikkään pääsiäisohjeen on meille tehnyt Köökistä kajahtaa -blogin Maija.

Lisää herkullisia ideoita