Perinteiset rahkapullat

Perinteiset rahkapullat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(10)

Rahkapullat tuovat mieleen pääsiäisen, mutta ne maistuvat myös muulloin. Rusinat tietenkin kuuluvat ihanaan rahkatäytteeseen.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 20 kpl

Pullataikina

Täyte

Tee näin:

Tee näin:

Vatkaa taikinaa varten kevyesti munien rakenne rikki. Lisää joukkoon kädenlämpöinen maito, hiiva, suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita ja lisää jauhot pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Sulata voi, anna sen hieman jäähtyä ja lisää se taikinan joukkoon. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Pyörittele kohonneesta taikinasta pyöreitä pullia ja asettele ne pellille leivinpaperin päälle kohoamaan hetkeksi. Painele pullien keskustaan jauhotetulla mukin pohjalla kolot. Voitele pullien reunat kanamunalla ja annostele pullien keskiöön rahkaseosta. Paista pullia 225 asteessa 10–12 minuuttia.

Vinkki

Reseptin on meille suunnitellut Köökistä kajahtaa-blogin Maija.