Perinteiset rahkapullat

Perinteiset rahkapullat

Perinteiset rahkapullat tuovat mieleen pääsiäisen, mutta ne maistuvat myös muulloin. Rusinat tietenkin kuuluvat ihanaan rahkatäytteeseen.

Tee näin:

Pullataikina
  • Aloita leipomaan perinteiset rahkapullat tekemällä ensin pullataikina. Vatkaa taikinaa varten kevyesti munien rakenne rikki. Lisää joukkoon kädenlämpöinen maito, hiiva, suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita ja lisää jauhot pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Sulata voi, anna sen hieman jäähtyä ja lisää se taikinan joukkoon. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
Rahkatäyte ja paistaminen
  • Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Pyörittele kohonneesta taikinasta pyöreitä pullia ja asettele ne pellille leivinpaperin päälle kohoamaan hetkeksi. Painele pullien keskustaan jauhotetulla mukin pohjalla kolot. Voitele pullien reunat kanamunalla ja annostele pullien keskiöön rahkaseosta. Paista rahkapullat 225 asteessa 10–12 minuuttia.
Valmis!
Reseptin tekijä

Reseptin on meille suunnitellut Köökistä kajahtaa-blogin Maija.

Ainekset

Pullataikina
2½ dl
Hiivaa
30 g
Kananmuna
1
Sokeria
1 dl
Suolaa
½ tl
100 g
Vehnäjauhoja
500 g
Kardemummaa
1 rkl
Täyte
250 g
Arla® Kevytkermaa
½ dl
Kananmuna
1
Sokeria
½ dl
Vaniljasokeria
2 tl
Rusinoita
1 dl
Kananmuna voiteluun
1
Lisää herkullisia ideoita