Kulitsa

Kulitsa

Kulitsa on Venäjältä kotoisin oleva pääsiäiskakku. Kulitsa voidaan tarjoilla pääsiäispöydän jälkiruokana raikkaan pashan kanssa. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita kulisan valmistaminen taikinasta.
  • Sulata voi ja lämmitä erillisessä kulhossa maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maidon joukkoon.
  • Lisää kulhoon sokeri, kananmunat, suola, vaniljasokeri, kardemumma ja mantelirouhe.
  • Sekoita munien rakenne rikki ja lisää joukkoon jauhotetut rusinat, appelsiinin kuoripalat sekä likööritilkka.
  • Lisää ensin noin puolet jauhoista ja hieman jäähtynyt voisula. Alusta taikinaa sitkon aikaansaamiseksi. Lisää sitten loput jauhot, jotta taikina irtoaa hyvin kulhon reunoista.
  • Anna kulitsan kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä noin 20 minuuttia.
  • Voitele irtopohjavuoka voilla, muotoile taikinasta kauniin pyöreä iso kakku ja laita taikina vuokaan. Anna taikinan kohota irtopohjavuoassa vielä hetki.
  • Voitele kohonnut kulitsa kananmunalla. Paista kulitsa 175 asteessa 50–60 minuuttia.
  • Tarkkaile kulitsaa paiston aikana ja peitä se foliolla jos kakun pinta alkaa tummua liikaa.
  • Irrota hieman jäähtynyt kulitsa irtopohjavuoasta ja koristele se ripottelemalla tomusokeria kakun pinnalle.
Valmis!
Vinkki

Jos et halua käyttää likööriä, voit raastaa taikinan joukkoon yhden sitruunan keltaisen kuoriosan.

Reseptin tekijä

Tämän reseptin meille on suunnitellut Köökistä kajahtaa-blogin Maija.

Ainekset

100 g
3 dl
Hiivaa
50 g
Sokeria
2 dl
Kananmunaa
2
Suolaa
1 tl
Vaniljasokeria
1 rkl
Kardemummaa
1½ rkl
Mantelirouhetta
2 rkl
Rusinoita
1 dl
Sokeroituja appelsiinin kuoripaloja
65 g
Cointreau- likööriä
1 rkl
Vehnäjauhoja
10- 11 dl
Kananmunia voiteluun
Tomusokeria koristeluun