Kulitsa

Kulitsa

Kulitsa on Venäjältä kotoisin oleva pääsiäiskakku. Tämä perinteinen, pehmeä vehnäkakku maistuu herkulliselta pääsiäisenä raikkaan pashan kanssa!
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Kulitsa

Kulitsa on Venäjältä kotoisin oleva pääsiäiskakku. Tämä perinteinen, pehmeä vehnäkakku maistuu herkulliselta pääsiäisenä raikkaan pashan kanssa!

Annoslukumäärä
  • 100 g Arla Meijerivoita
  • 3 dl Arla Vanhanajan luomutäysmaitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1½ rkl kardemummaa
  • 2 rkl mantelirouhetta
  • 1 dl rusinoita
  • 65 g sokeroituja appelsiinin kuoripaloja
  • 1 rkl Cointreau- likööriä
  • 10- 11 dl vehnäjauhoja
  • kananmunaa voiteluun
  • tomusokeria koristeluun

Ohjeet

Sulata voi ja lämmitä erillisessä kulhossa maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maidon joukkoon. Lisää kulhoon sokeri, kananmunat, suola, vaniljasokeri, kardemumma ja mantelirouhe. Sekoita munien rakenne rikki ja lisää joukkoon jauhotetut rusinat, appelsiinin kuoripalat sekä likööritilkka. Lisää ensin noin puolet jauhoista ja hieman jäähtynyt voisula. Alusta taikinaa sitkon aikaansaamiseksi. Lisää sitten loput jauhot, jotta taikina irtoaa hyvin kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä noin 20 minuuttia. Voitele irtopohjavuoka voilla, muotoile taikinasta kauniin pyöreä iso kakku ja laita taikina vuokaan. Anna taikinan kohota irtopohjavuoassa vielä hetki. Voitele kohonnut taikina kananmunalla. Paista kulitsaa 175 asteessa 50–60 minuuttia. Tarkkaile kulitsaa paiston aikana ja peitä se foliolla jos kakun pinta alkaa tummua liikaa. Irrota hieman jäähtynyt kulitsa irtopohjavuoasta ja koristele se ripottelemalla tomusokeria kakun pinnalle. Vinkki: Jos et halua käyttää likööriä, voit raastaa taikinan joukkoon yhden sitruunan keltaisen kuoriosan.

Vinkit

Tämän reseptin meille on suunnitellut Köökistä kajahtaa-blogin Maija.

Suositellut tuotteet